TV aankoopadvies knibble

TV aankoopadvies:

Kies de juiste TV met behulp van Knibble

Zoek jij een nieuwe televisie? Voor de aankoop geeft Knibble je graag wat handige tips om zo goedkoop en slim mogelijk jouw nieuwe TV te kopen.

Praktische TV tips voor aankoop

Televisies worden dunner, groter en steeds slimmer. Voordat jij een nieuw model in huis haal, bepaal eerst waar de nieuwe televisie komt te staan of hangen en bekijk hoeveel ruimte daar beschikbaar voor is. Want je zal niet de eerste zijn die met een nieuwe televisie thuiskomt, welke niet blijkt te passen hoe je voor ogen had!

Handige functionaliteiten

Bedenk ook welke functionaliteiten jouw nieuwe TV sowieso moet hebben. Wil je graag een groot 55 inch TV, of moet de TV beschikken over een uitermate scherp 4K- of zelfs 8K-beeldresolutie, of juist een strak ontworpen curved scherm? Gaat er ook gegamed worden op de TV? Bekijk dan goed naar de benodigde aansluitingen. Ook heb je TV’s die je kunt besturen via spraak of zelfs met beweging.

TV kijken

Wil je ook films, series, apps, of programma’s terugkijken op je televisie? Ga dan voor een smart TV. Zo heb je toegang tot internet en kun je talloze apps installeren en surfen op het web. Dit is ook mogelijk met een mediaspeler of PC-stick. Beide uitbreidingen zorgen ervoor dat je gewone TV ook op het internet kan.

Welke kijfafstand hoort er bij jouw televisie?

Iedere televisiegrootte heeft een eigen ideale kijkafstand. Deze is vooral afhankelijk van de beeldschermgrootte, maar ook de resolutie heeft invloed op de ideale kijkafstand. In theorie zou je dus bij een 8K televisie dichterbij de TV kunnen zitten dan bij een Full HD televisie van dezelfde grootte. Lees alles over televisiegroottes en kijkafstand.

Energieverbruik van TV kijken

Het is goed om voor aanschaf van de TV het energielabel te bekijken. Het energieverbruik is onder andere afhankelijk van de grootte van het scherm: hoe kleiner het beeldscherm, des te lager het energieverbruik. Maar ook is bijvoorbeeld de beeldresolutie van invloed. Hoe scherper het beeld hoe meer energie dit kost. Lees alles over een energiezuinige TV.

Samsung 43AU7040 2022

Samsung 43AU7040 2022

356,-
43 inch • 3840x2160 (UHD) 4K • LED-LCD
Uitblinker 2
Samsung UE43CU7172 2023

Samsung UE43CU7172 2023

333,-
43 inch • 3840x2160 (UHD) 4K • LED-LCD
Samsung UE50CU7172 2023

Samsung UE50CU7172 2023

389,-
50 inch • 3840x2160 (UHD) 4K • LED-LCD
Uitblinker 1
Samsung UE55CU7172U 2023

Samsung UE55CU7172U 2023

459,-
55 inch • 3840x2160 (UHD) 4K • LED-LCD

TV specificaties en advies

TV’s hebben allerlei moderne specificaties. Deze zijn allemaal ontworpen om jouw kijkervaring te optimaliseren. Lees je goed in over de soorten specificaties. Jij kan hierdoor de televisie perfect naar wens afstemmen.

Beeldkwaliteit in resolutie

Er zijn verschillende soorten beeldkwaliteiten televisies op de markt. Van HD, tot het superscherpe 4K of zelfs 8K waarmee jij klaar bent voor de toekomst. Welke keuze in beeldschermkwaliteit jij maakt is afhankelijk van jouw wensen. Lees alles over de verschillende resoluties van een TV.

Welk beeldscherm heb ik nodig voor mijn televisie?

Wanneer je net in de wereld van televisies duikt dan kan er een hele hoop informatie op je afkomen. Al die soorten televisieschermen waar je al mee geconfronteerd wordt kunnen ervoor zorgen dat jij jouw zoektocht staakt. Zonde! In dit artikel leggen wij jou haarfijn uit wat de voordelen zijn van de verschillende televisie beeldschermen en wat de ins en outs zijn. Zo kan jij een betere keuze maken. Lees alles over welke soorten schermtypes er zijn.

Local Dimming

Local dimming maakt zwarte beelden extra donker. Lichte beelden blijven daartegenover even licht. Dit geeft een televisie met local dimming een extra sterk contrast. De beeldweergave van donkere scenes worden hierdoor vele malen mooier.

Welk local dimming techniek moet ik kiezen?

Omdat er meerdere soorten local dimming op de markt zijn en deze soms erg veel op elkaar kunnen lijken kan de keuze erg lastig zijn. Zo heb je self-emitting, MiniLED, Full array, Back lit en Edge lit. Maar wat is nou wat? En welke voordelen kleven er aan de verschillende technieken? Wij leggen Back lit, Edge lit, Full array, MiniLED en self emitting allemaal aan jou uit. Lees alles over local dimming technieken voor televisies.

Smart tv met Wi-Fi

Tegenwoordig zijn bijna alle televisies smart. Een smart TV kan je met het internet verbinden. Hierdoor heb je toegang tot apps zoals Netflix, Spotify en YouTube. Daarnaast krijg je toegang tot het internet en kan je gebruik maken van een webbrowser zoals Google.

HDR-ondersteuning

HDR is de afkorting voor High Dynamic Range. Televisies met HDR-ondersteuning hebben een hoge helderheid en groot kleurbereik. Vaak is het contrast ook sterker. Een HDR-televisie weergeeft in het algemeen realistischer beeld. Dus wordt een televisie met HDR ondersteunt? Dan behoort de beeldkwaliteit onder de topklasse!

Hoge verversingssnelheid voor sport en actie

De verversingssnelheid staat voor het aantal frames dat een TV per seconde laat zien. Hoe hoger deze snelheid, hoe vloeiender en soepel het beeld oogt bij snelle bewegingen. Men drukt de verversingssnelheid uit in Hertz. Kijk jij graag naar sport of actie? Dan zoek je een televisie van 100 Hz!

Geluid van een TV verbeteren met Surround systeem

Een surround systeem zorgt voor driedimensionaal geluid. Dit houdt in dat het geluid je omsingelt en vanuit meerdere richtingen bereikt. Hierdoor lijkt het alsof je midden in de actie zit, en creëer je hetzelfde effect als in de bioscoop. Voordat jij in je enthousiasme een surround set in huis haalt, is het belangrijk om eerst te kijken of je TV de surround techniek ondersteunt. Het apparaat moet namelijk in staat zijn om formats zoals DTS-X, Dolby Atmos X en dergelijke in te kunnen lezen.

CI+

Wil jij een tweede of derde televisie voor in huis? Met de CI+ Module kijk je televisie in HD-kwaliteit, terwijl je geen extra mediabox nodig hebt. De CI+ Module is namelijk een kaartje die je in je TV steekt. Daarnaast ontvang je ook digitale zenders.

3D-techniek

Televisiefabrikanten maakte voorheen gebruik van 2 soorten 3D-techniek. Tegenwoordig worden er geen 3D-TV’s geproduceerd. Bij actieve 3D toont de televisie voor ieder oog om de beurt een beeld. De hersenen combineren deze beelden. Hierdoor ontstaat er diepte. Bij passieve 3D weergeeft de televisie 2 beelden tegelijkertijd. Een passieve 3D bril zorgt ervoor dat die 2 beelden over jouw 2 ogen verdeeld worden. Televisies van Samsung ondersteunen vaak actieve 3D. Andere merken focussen zich op passief. Alhoewel actieve 3D een hogere resolutie biedt, zijn de 3D-brillen zwaarder en duurder. Passieve 3D-brillen wegen lichter en kosten minder.

Ambilight

Ambilight is ontwikkeld door Phillips, en verbetert de kijkervaring op het gebied van kleur. Televisies met Ambilight hebben lampen aan de zijkant. Deze lampen verlichten de muur met de kleuren van het beeldscherm. Dit biedt 2 voordelen. Ten eerste lijkt het beeldscherm groter. Ten tweede geeft Ambilight rust aan de ogen wanneer je televisiekijkt in een donkere ruimte.

Ambient mode

Wanneer je de ambient mode aanzet, verandert het beeldscherm van je televisie in hetzelfde patroon als de muur. De TV camoufleert zich dus naar zijn omgeving. Je kan ook je eigen foto’s, kunstwerken of het weerbericht tonen met de ambient mode.

Streaming technologieën

Via streaming technologieën kijk je video on demand. Je kan dus films, series en andere content kijken wanneer jij hier zin en tijd voor hebt.

DLNA

DLNA staat voor Digital Living Network Alliance. Dit is een format voor het delen van verschillende bestanden zoals foto’s, audio en video. Als twee verschillende apparaten beide met DLNA ondersteund zijn, kunnen die bestanden met elkaar uitwisselen. Je kan bijvoorbeeld de DLNA-app installeren op een Android-tablet. Hierdoor wordt het mogelijk om bestanden die op de tablet staan, via je televisie af te spelen.

AirPlay

Met AirPlay stream je film en audio vanaf je iPhone of Tablet naar een televisie of speaker. Ook is het mogelijk je scherm via AirPlay op een ander apparaat te weergeven.

Miracast

Miracast streamt media via Wi-Fi. Je tablet of smartphone verbindt dus via Wi-Fi met je televisie. Hiervoor is geen router nodig.

Google Cast

Google Cast is een streamingtechnologie van Google die het mogelijk maakt om met een druk op knop beeld en geluid naar een ander apparaat te streamen.

Vind de beste prijs met onze handige vergelijktools

Continu verzamelt Knibble alle prijzen afkomstig van zo goed als alle Nederlandse elektronica shops. Door het grootste aantal webwinkels in de categorie televisie vind je dus altijd de beste deal. Prijzen kunnen per webwinkel sterk variëren. Prijzen vergelijken voor aankoop is daarom erg voordelig.

Grootste aantal TV-aanbiedingen

Op Knibble vind je overzichtelijk alle TV-aanbiedingen van Nederlandse elektronica webshops zonder daar het hele web voor af te hoeven zoeken. Wil je gemakkelijk op de hoogte gehouden worden van alle TV-aanbiedingen of juist aanbiedingen van een specifiek merk? Zet dan een beknibbel-wekker op tv-aanbiedingen en je ontvangt van Knibble in het vervolg een seintje.

Heldere prijsgrafiek

Op elke productpagina toont Knibble ook het prijsverloop in een grafiek. Dit maakt voor jou transparant hoe de prijzen van de TV fluctueren de afgelopen tijd. Mogelijk varieert de prijs steeds en bestaat er dus een grote kans dat deze binnenkort verlaagd.

Beknibbel-wekker op prijzen of aanbiedingen

Heb jij jouw ideale TV gevonden maar ben je nog niet tevreden over de prijs? Knibble houdt je gemakkelijk op de hoogte van prijsverlagingen of aanbiedingen. Zet een beknibbel-wekker op jouw favoriete TV en je ontvangt een bericht als de TV het door jou ingestelde budget heeft bereikt of in de aanbieding is.

De informatie op Knibble is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, ondanks deze zorg is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is.
Bekijk onze disclaimer.