Accuboormachine aankoopadvies knibble

Accuboormachine aankoopadvies:

Kies de juiste accuboormachine met behulp van Knibble

De tijden van met handkracht schroeven en boren zijn gelukkig voorbij. In menig huishouden en werkruimte ligt de accuboormachine nu voor de grijp. Dat snapt Knibble als geen ander: gemak dient de mens. Ben jij toe aan een nieuwe accuboormachine? Om de voor jou beste accuboormachine te kiezen heeft Knibble handige tips opgespeurd en verzameld in dit aankoopadvies. Ook zal hij alle accuboormachine specificaties voor je verhelderen.

Tips voor het kiezen en kopen van een nieuwe accuboormachine

Een accuboormachine gaat een tijdje mee, en een goede aankoop is natuurlijk wat je wilt. Hoe kies je een accuboormachine? Knibble heeft een aantal adviezen voor je op een rij gezet.

Wanneer heb je een accuboormachine of juist iets anders nodig?

Met een accuboormachine, ook wel accutol genoemd, kun je gaten boren en schroeven. Gerelateerd aan de accuboormachine zijn een aantal apparaten die soms dezelfde functies hebben. Knibble neemt je kort mee lang deze verschillende machines.

Een accuschroevendraaier gebruik je om te schroeven bij kleine klussen. De accuboormachine is bedoeld om te schroeven en te boren. De machine is handzaam en nauwkeurig in te stellen voor elke type klus. De boormachine is vaak wat sterker dan de accuboormachine en werkt op stroom. Ook de boormachine gebruik je om te schroeven en te boren.

Een (accu)klopboormachine is een accuboormachine accu-klopboormachine en werkt het beste voor zachte steensoorten, hout en metaal. De slagschroevendraaier is handzaam en voornamelijk bedoeld om te schroeven en heeft ook vaak de functionaliteit om gaten te boren. De slagschroevendraaier is sterk en meer geschikt voor het schroeven bij grotere diameters.

Een accuboorhamer is geschikt voor zware boorklussen in harde steensoorten en beton. Moet er echt iets gesloopt worden? Dan is de breekhamer je beste vriend.

Ideaal aan een accuboormachine is dat je geen gemodder hebt met snoeren, zoals bij een elektrische boormachine. Een boormachine met accu is dus erg handzaam. Maar een accuboormachine met veel voltage en hoge ampère is wel relatief zwaarder. Een accuboormachine ligt dan wel weer wat lichter in de hand.

Een haakse accuboormachine voor in lastige hoeken en kleine ruimtes

Bij een haakse accuboormachine vind je de boorkop in een hoek van 90 graden, ofwel de kop staat haaks. Hierdoor kun je veel gemakkelijker werken in lastige hoeken of in moeilijke ruimtes. Denk aan een donkere plek, waar je slecht zicht hebt of een oppervlakte die normaal lastig werkt. Bij het inbouwen van een keuken bijvoorbeeld komt een haaks model erg van pas.

Denk om je oren

Langdurig hard geluid is schadelijk voor het gehoor. In de bouw is er relatief vaker sprake van gehoorbeschadiging. Elke 3 dB is verdubbeling van de bron, een verdubbeling van het geluid dus. Een boormachine van 80 dB kun je 8 uur per dag, of 40 uur per week veilig horen. Bij een geluid van 83 dB kun je de accuboormachine veilig nog 4 uur per dag, of 20 uur. Het is dus zeker zinvol om naar het geluidsniveau van je accuboormachine te kijken (Bron: Wat is te hard? | Veiligheid.nl).

Accuboormachine met verlichting, een dikke plus

Verlichting lijkt misschien iets wat wel handig is maar niet per se hoeft. In de praktijk blijkt vrijwel alle klussers voorstander van verlichting op de accuboormachine. Het is ideaal als er precies licht schijnt op de plek waar je boort en dit is vaak een iets donkerder hoekje of gaatje.

Juiste bitje bij juiste schroeven: pas voor dolgedraaide schroeven

Bij gebruik van je accuboormachine is het belangrijk om het juiste bitje bij de juiste schroeven te gebruiken. Zo niet, dan slijten zowel bitjes als de schroeven erg snel. Zorg ervoor dat je een bitje kiest dat past bij de aansluiting van de schroef. Op zowel het doosje van de schroeven als op het bitje zelf staat een code en een maat van de aansluiting. Denk bijvoorbeeld aan PZ2, PH2 of T20. Pas ook de slipkoppeling in de boorkop aan op je type klus. Schroef je in zacht materiaal, dan zet je de slipkoppeling zacht. Is er meer weerstand, dan zet je de slipkoppeling hoger. Staat de slipkoppeling te hoog, heb de boormachine niet recht op het schroefje, of is de schroef al een beetje dol, dan is er te veel weerstand en kan je de stof dol draaien.

Makita DHP482RTJ

Makita DHP482RTJ

250,39
18 V • 5 Ah • 62 Nm
Uitblinker
Makita DDF484RTJ

Makita DDF484RTJ

284,99
18 V • 5 Ah • 54 Nm
Makita DHP485RFJ

Makita DHP485RFJ

235,39
18 V • 3 Ah • 50 Nm
Makita DDF485RFJ

Makita DDF485RFJ

200,65
18 V • 3 Ah • 50 Nm

Accuboormachine specificaties: uitleg en advies

Helder en eenvoudig uitgelegd: Knibble is daar gek op. Hij neemt je dan ook kort en bondig mee langs de verschillende accuboormachine specificaties.

Voedingsspanning: hoe kies je een krachtige accuboormachine?

De voedingsspanning, in voltage, geeft weer hoeveel kracht de accuboormachine heeft. In de basis kun je vaak kiezen tussen 12V of 18V. Heb je niet dusdanig veel kracht nodig, en gebruik je de accuboormachine af en toe voor klusje, dan is de 12V accuboormachine prima. Wil je wel voldoende kracht tot je beschikking hebben, dan is het verstandiger voor een 18V accuboormachine te gaan. Ben je een professional en gebruik de accuboormachine zeer regelmatig en voor soms grote en zware klussen? Kijk dan naar een accuboormachine met 20V, 36V of zelfs 40V.

De accucapaciteit, oplaadtijd het aantal accu’s

De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in ampères per uur, Ah. Hoe meer ampères hoe langer de accu werkt, maar ook hoe zwaarder de accuboormachine is. Wil je heel lang en intensief kunnen boren, dan kun je beste gaan voor een hoge Ah. Dus, ben je een professional of gebruik je de accuboormachine bijna dagelijks en langdurig? Kies dan voor een accuboormachine met 4 Ah of meer. Pak je jouw boormachine voor een klusje zo nu en dan? Dan kom je prima uit de voeten met een Ah tussen de 1 en 3.

De oplaadtijd van een accu is afhankelijk van het soort technologie, bij sommige merken aangeduid in accu platform, de capaciteit en de laadstroom. Accuboormachines worden met of zonder accu geleverd. Heb je een passende accu thuis liggen voor het merk en de voltage die je kiest? Dan kun je het beste gaan voor een accuboormachine body, ook wel baretool of body genoemd. Er worden ook accuboormachines verkocht met 2, 3 of zelfs 4 accu’s.

Wat is het beste accu platform voor je accuboormachine?

Fabrikanten van accugereedschap bieden voor elke manier van gebruiken een passende accu aan. De accu’s van een specifiek accu platform zijn uitwisselbaar voor andere gereedschappen in diezelfde merklijn. Het accuplatform is dus het soort accu en elk platform heeft zijn eigen kwaliteiten. Lees alles over het voor jou beste accu platform voor je gereedschap.

Accubeveiliging

Sommige accuboormachines zijn uitgerust met accubeveiliging. Als je accuboormachine overbelast, bijvoorbeeld door in te hard materiaal te boren of de motor te heet wordt schakelt de boor zichzelf uit.

Waarom zou je een koolborstelloze motor kiezen?

Doordat er geen koolborstels in de motor van deze accuboormachine zitten zal de motor minder snel slijten. Dit komt omdat er minder belastende wrijving is in de motor die koolborstels wel veroorzaken. Ook zijn koolborstelloze motors stiller en energiezuiniger.

Hoeveel koppel kies voor je accuboormachine?

De schroefkracht van een accuboormachine wordt aangeduid in ‘koppel’ en wordt gemeten in newtonmeter (Nm). Hoe hoger de koppel van een accuboormachine, hoe gemakkelijker je schroeven in dik materiaal draait. Professionals kiezen vaak graag een accuboormachines met 55 of meer Nm. Grijp je jouw accuboormachine voor een huis- tuin- of verbouwklus zo nu en dan, dan is een koppel van 25 Nm prima.

Toerental: 1e en 2e gear en de mechanische versnelling

Het toerental van je accuboormachine is de snelheid waarmee de boor draait. Deze snelheid regel je met de aan- en uitknop op het apparaat. Hoe dieper je de knop indrukt hoe meer toeren de boor maakt en hoe sneller deze draait. Schroeven gaat beter op een lage snelheid. Ook geldt hoe harder het materiaal, hoe meer toeren je nodig hebt.

Het tweede toerental op je accuboormachine is de mechanische versnelling. De meeste accuboormachines hebben twee versnellingen. Een stand met een lager toerental en hogere koppel voor schroefwerk (1e gear) en een hoger toerental met lagere koppel (2e gear) om gaten te boren. Zonder deze mechanische versnelling boor je dus gauw te hard om te schroeven en te langzaam om te boren. Het schuifje wat je boven op de accuboormachine kun je de machine versnelling veranderen.

Snelspan of de oude tandkrans boorkop?

De boorkop, de kop van de boormachine, zorgt dat de kracht van de machine efficiënt wordt overgebracht op de boor. Tegenwoordig hebben bijna alle accuboormachines een snelspan boorkoppen. Je draait de boor bij deze kop vast met de hand, waardoor je boren snel en gemakkelijk kunt verwisselen. Nadeel is soms de betrouwbaarheid. Er bestaat nog wel eens de kans dat het boortje in snelspan boorhouder losraakt, waardoor de boor slipt of uit de kop valt. De tandkrans boorhouder is een ouder systeem die je nog weinig tegenkomt, maar ze doen het nog steeds hartstikke goed en zijn prima als je zo nu en dan een klusje doet. De boorkop heeft een linkse en rechtse loop en is zeer betrouwbaar. Je draait je boortje vast met een sleutel. Dit kost relatief veel tijd en chaotische klussers raken de sleutel regelmatig kwijt.

Een klopfunctie op je accuboormachine?

Accuboormachines roteren, ofwel draaien rond. Accu-klopboormachine geven daarbij ook een klop. Deze functie is handig als je boort in harde oppervlaktes. Door het kloppen op bijvoorbeeld het baksteen of beton, sla je deze weg als het ware. Je boort zo gemakkelijker in hard materiaal.

Elektrische rem, wat is dat?

De elektrische rem zorgt ervoor dat de accuboormachine stopt zodra je jouw hand van de trekker of knop afhaalt. Over het algemeen heeft elke nieuwe accuboormachine dit.

Accuboormachines vergelijken: super eenvoudig besparen op je aankoop

Knibble zou Knibble niet zijn als hij je niet graag laat zien hoe je de mooiste deals koopt. Onze speurneus is altijd druk met het web afzoeken naar de beste aanbiedingen en laagste prijzen. Hij zorgt er graag voor dat jij deze niet mist. Hij heeft een aantal beknibbeltips voor je op een rij gezet.

Zet een beknibbelwekker op voorkeursmerk

Betaal nooit meer te veel voor een accuboormachine en bespaar jezelf tijd en energie te speuren naar goede deals. Knibble’s handige beknibbelwekker maakt je wakker, met een mailtje, als hij ergens een buitengewone aanbieding of prijsverlaging tegenkomt. Je zet een beknibbelwekker op je favoriete merk of je stelt bepaalde voor jou belangrijke specificaties in.

Denk aan een krachtige 18V accuboormachine met een Makita LXT-accuboorplatform, omdat je graag een kwalitatief goede en duurzame accu wilt. Ook kun je een budget instellen. Kun jij lekker doen waar je je graag mee bezig houdt én toch die mooie aanbieding kopen.

Supersnel inzicht in de vergelijktabel

Wil je snel zien op welke specificaties accuboormachines verschillen? Je kunt accuboormachines toevoegen aan de vergelijktabel en zo zie je direct de overeenkomsten en verschillen van deze machines. Gebruik het vinkje ‘voeg toe aan vergelijktabel’ om deze functionaliteit op Knibble te gebruiken.

Bekijk gelijksoortige accuboormachines in de productsuggesties

Knibble toont bij elke accuboormachines vergelijkbare producten. Deze komen in sterke mate overeen in prijs en in specificaties. Dit vergemakkelijkt je zoektocht naar de voor jou best passende accuboormachine.

De informatie op Knibble is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, ondanks deze zorg is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is.
Bekijk onze disclaimer.