Blender aankoopadvies knibble

Blender aankoopadvies:

Kies de juiste blender met behulp van Knibble

Is het de hoogste tijd om jouw goede voornemens na te komen? Staat er een familie etentje op de planning of opzoek naar simpelweg meer gemak in de keuken? We blenden tegenwoordig wat af, maar welke blender past nou eigenlijk bij hetgeen wat JIJ wilt? Met het aankoopadvies van Knibble heb jij in no time de perfect blender gevonden.

Praktische tips voor het kopen van een blender

Welkom in de wereld van de blenders. Want een blender is niet “gewoon” een blender. Je hebt smoothiemakers, soepmakers, powerblenders... zelfs een blender to go. Wat is wat?

De klassieke blender/smoothiemaker

Deze is bij vrijwel iedereen bekend: de klassieke blender, ofwel de smoothiemaker. Hiermee blend je alle ingrediënten tot een lekkere smoothie.

Soepmakers

Soepmakers winnen langzamerhand terrein. In de basis is een soepmaker hetzelfde als een blender, je blend al je ingrediënten tot een gladde substantie. Het verschil? Je kan de soep, jus of saus direct verwarmen en dus direct eten. Maar pas op, heet! Dus wel eerst even blazen.

Powerblender

Op zoek naar meer kracht in de keuken? Dan is de powerblender ideaal, met deze blender kan je moeiteloos de hardere ingrediënten blenden. Van ijsblokjes tot noten en van wortels tot fruit uit de vriezer. Een powerblender heeft over het algemeen meer wattage.

Vacuümblender

Ook zien we steeds vaker de vacuümblender voorbij komen. Logisch! Want een vacuümblender heeft naast het blenden van je ingrediënten nog een handige optie: het haalt alle lucht uit de blendbeker. Hierdoor blijven de ingrediënten langer goed en zullen ze minder snel verkleuren. Ook blijven de voedingsstoffen optimaal behouden.

Blender to go

En dan nog de blender to go, de blender die je in de morgen even snel uit de kast trekt, volstopt met de ingrediënten die jij lekker vindt, aanzet, blend, de beker loskoppelt, deksel erop en hup in je tas om mee te nemen op reis. Easy!

Sapcentrifuge, slowjuicer en blender

Nog meer soorten!? Waarschijnlijk kom je in jouw zoektocht naar een geschikte blender ook de slowjuicer en de sapcentrifuge tegen. Wat zijn de verschillen? Een sapcentrifuge zorgt er ook voor dat jouw ingrediënten fijngemalen worden, maar het verschil met een blender is dat de sapcentrifuge ervoor zorgt dat er helemaal geen kleine stukjes fruit en groentes meer overblijven. Met veel snelheid wordt al het sap uit je fruit en groentes geslingerd. Een slowjuicer doet dit weer precies andersom: op lage snelheid wordt het sap uit je ingrediënten geperst. Hierdoor blijven de voedingsstoffen nog beter bewaard en dus een nóg gezonder drankje!

Uitblinker
Philips HR2203/80

Philips HR2203/80

87,99
Soepblender • 1,2 l • 1.000 W
Tefal Perfectmix+ BL811D

Tefal Perfectmix+ BL811D

98,-
Klassieke blender • 1,5 l • 1.200 W
Nutribullet 11-delig

Nutribullet 11-delig

49,95
Blender to go • 0,5 l • 200 W
Philips HR3571/90

Philips HR3571/90

93,-
Klassieke blender • 2 l • 1.000 W

Blender specificaties en advies

Het vermogen van een blender

We lieten het net al een beetje doorschemeren, bij blenders heb je verschil in wattage. De powerblender heeft gemiddeld genomen een wattage vanaf 1200 watt, dit omdat de blender krachtiger moet zijn dan de klassieke blender. Met de powerblender wil je tenslotte de hardere ingrediënten ook kunnen blenden. De klassieke blender heeft een wattage van 800 watt. Dit is voldoende voor het blenden van fruit en groentes.

De inhoud van een blender

De meeste blenders hebben een inhoud van ongeveer 1,5 tot 2 liter, de kleine blenders hebben een inhoud tot 1,5 liter en de grote blenders vanaf 2 liter. Houd er wel rekening mee dat er altijd nog net iets minder in de blender gaat dan de aangegeven inhoud. Je wilt de kan namelijk niet overvol laten blenden omdat het dan niet goed blendt. Ook heb je dan gegarandeerd een vieze keuken. De blender to go heeft een kleinere beker dan bijvoorbeeld een powerblender, handig, want zo kan je de beker makkelijk meenemen. Een handige vuistregel is nog: bij een blenderkan tot 1 liter vul je één kom of twee glazen, bij een blenderkan van 1 tot 1,5 liter kan je drie kommen of vier glazen vullen, bij een blenderkan van 1,5 tot 2 liter vul je tot vijf kommen en zes glazen. Wil je meer dan deze hoeveelheden? Kies dan een blender met een inhoud van 2 liter of meer.

Een glazen, kunststof, Tritan of RVS kan

Een blender komt standaard met een kan. Deze zijn er in verschillende materialen: glas, kunststof, Tritan of RVS. Glas is over het algemeen zwaarder dan kunststof, maar daarentegen wel duurzamer. Ook in de vaatwasser kan dit prima en wordt keer op keer brandschoon. Kies je voor een RVS kan? Sterk materiaal wat lang mee gaat, ook goed te reinigen. Kies je voor een kunststof kan? Ook heel fijn! Is licht van gewicht, maar je zult wel merken dat deze uiteindelijk wat gaat verkleuren. Tritan is ook een soort kunststof, alleen wat steviger dan plastic.

Vaatwasserbestendige onderdelen

Gemak dient de mens! Je kan in je zoektocht naar een geschikte blender ook filteren op vaatwasserbestendige onderdelen. Veelal gaat het dan om de kan, de beker en de deksel die in de vaatwasser kunnen. Het motorblok kan je met een doekje afnemen.

De blenderstanden en pulsestand

Wanneer je aan de slag gaat met je blender is het natuurlijk fijn als je jouw ingrediënten zo efficiënt mogelijk kunt blenden. Gelukkig heeft een blender vaak meerdere standen. Hoe meer standen, hoe fijner jouw sap of soep kan worden. Bij 1 tot 4 standen heb je minimaal invloed op hoe fijn jouw sap of soep wordt, bij 4 tot 8 standen wordt dit al beter en bij 8 of meer standen kan jij nauwkeurig de fijnheid van de sap of soep bepalen. Met de pulsestand kan je heel kort en heel krachtig blenden. Hierdoor kan je ingrediënten die wat lastiger te malen zijn goed vermalen.

Kinderbeveiliging

Wanneer er kinderbeveiliging op de blender zit voorkom je dat jouw kind de blender aan of uit kan zetten.

De beste koop en blender-acties vind je met Knibble

Wil jij een blender voor een fijne prijs? Bij Knibble kan jij precies aanvinken wat jij belangrijk vindt bij een blender. Zo is de best passende blender snel gevonden en voor de meest voordelige prijs!

Met de beknibbel-wekker heb jij in no time een blender in de keuken staan

Een blender gevonden die precies past bij wat je wilt? Maar nog net te prijzig? Stel de beknibbel-wekker in en je krijgt een seintje wanneer deze in prijs is verlaagd. Zo heb je altijd de beste prijs te pakken.

Vergeet je blender niet op te slaan in je favorieten

Een aantal blenders gezien die je aanspreken? Sla ze op in je favorieten! Zo kan je ze altijd terugvinden en nog eens bekijken. Scheelt een hoop zoekwerk.

Meer inzicht? Gebruik de vergelijktabel en prijsgrafiek

Op elke productpagina heeft Knibble het prijsverloop in een grafiek staan. Zo kan jij als consument duidelijk zien hoe de prijzen fluctueren. Wanneer je dit inzicht hebt, kan je zien of de blender al op zijn laagste prijs is geweest of dat dit nog komt! Wanneer je twijfelt tussen meerdere blenders kan je ze vergelijken in de vergelijktabel, zo heb je in één oogopslag duidelijkheid over de specificaties.

De informatie op Knibble is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, ondanks deze zorg is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is.
Bekijk onze disclaimer.