Grasmaaier aankoopadvies knibble

Grasmaaier aankoopadvies:

Kies de juiste grasmaaier met behulp van Knibble

Uiteraard hebben wij de belangrijkste weetjes voor jou verzameld. Deze aankoopadvies ligt toe en legt uit wat er te weten valt over grasmaaiers. Lees over de verschillende soorten, handige functies en nog veel meer!

Grasmaaier: praktische tips voor het kopen en gebruik

Hier hebben wij een paar praktische tips over het kopen en gebruiken van grasmaaiers. Wat voor invloed heeft het gazon op het soort grasmaaier dat jij moet kopen? En hoe berg je grasmaaiers zorgvuldig op? Deze vragen beantwoorden wij graag!

Grootte gazon

De grootte van jouw gazon bepaalt wat voor soort grasmaaier jij nodig hebt. Is jouw gazon niet zo groot? Dan is een elektrische grasmaaier die werkt via netstroom een goede optie. Je hebt bij gebruik van de grasmaaier dan wel een verlengsnoer nodig. Voor kleinere afstanden is dit meestal niet hinderlijk. Is jouw gazon wat groter? Dan is een oplaadbare accu grasmaaier of een benzine grasmaaier een mooie optie. Is jouw tuin een heel groot gebied? Dan is een zitmaaier erg fijn.

Houdbaarheid van benzine

Reguliere benzine is beperkt houdbaar in een grasmaaier. Speciale alkylaatbenzine is langer houdbaar. Handig wanneer je met een afwijkend schema maait. Zorg dat de benzinetank altijd leeg is in de winter. Want als de benzine over datum raakt, is er een kans dat er schadelijke stoffen in de motor terechtkomen.

Opbergen van grasmaaiers

Heb je weinig opslagruimte? Dan is een handmaaier praktisch mits je een kleine tuin hebt. Heb je een grasmaaier met een accu gekocht? Dan is het belangrijk dat je de accu op een warmere plek opbergt, accu’s kunnen niet zo goed tegen kou.

Onderhoud van grasmaaiers

Je wilt natuurlijk dat jouw grasmaaier lang meegaat, onderhoud is dus heel belangrijk! Maak hem schoon na iedere maaibeurt door de messen te reinigen met een droge doek. Het is beter voor de messen om ze niet te reinigen met water, hierdoor kan er roest ontstaan. Maak één keer per jaar de motor van jouw elektrische grasmaaier schoon en zorg ervoor dat wanneer jij een grasmaaier op benzine hebt, deze leeg is voor hij de winterstalling in gaat.

Hoeveel geluid maakt een grasmaaier?

Er komt uiteraard geluid van een grasmaaier, maar wanneer is dit veel? Een stille grasmaaier maakt ongeveer tussen de 50 a 60 dB aan geluid, dit is prettig voor jezelf maar ook voor de buren. Over het algemeen zijn elektromaaiers altijd stiller dan benzinemotoren en handmaaiers zijn zelfs nog stiller. Je kan ervan uit gaan dat de meeste grasmaaiers tussen de 80 en 100 decibel geluid maken tijdens het maaien. Ter vergelijking, een gesprek tussen twee personen ligt vaak rond de 60 dB.

Bosch ARM 32

Bosch ARM 32

99,-
Elektromotor (netstroom) • 32 cm • 1.200 W • 200 m²
Uitblinker
WOLF-Garten A 370 E

WOLF-Garten A 370 E

154,95
Elektromotor (netstroom) • 37 cm • 1.600 W • 350 m²
WOLF-Garten A 4600

WOLF-Garten A 4600

334,95
Benzinemotor • 46 cm • 2.100 W • 800 m²
Uitblinker
Makita ELM3720

Makita ELM3720

155,-
Elektromotor (netstroom) • 37 cm • 1.400 W • 500 m²

Specificaties en advies voor het kopen van grasmaaiers

Er valt veel te weten over grasmaaiers. Lees je goed in over de specificaties en neem raad aan ons advies voordat je een grasmaaier koopt. Een miskoop zou namelijk meer dan zonde zijn!

Aandrijving van een grasmaaier

De manier van aandrijving speelt een grote rol bij grasmaaiers. Elektromotoren produceren iets minder geluid, maar wanneer deze werkt op een accu zijn ze weer wat zwaarder. Ook ben je afhankelijk van een volle accu. De benzinemotor is over het algemeen krachtiger, maar maakt ook meer lawaai.

Elektromotor (netstroom)

Grasmaaiers met een elektromotor werken op stroom. Om te voorzien in stroom heb je een verlengsnoer nodig, deze moet wel lang genoeg zijn, je moet er je hele tuin mee kunnen doorkruizen. Het is dus wel belangrijk om na te gaan of jij de hele tuin kunt maaien met een grasmaaier die een verlengsnoer nodig heeft. Grasmaaiers die via het netstroom werken zijn vaak goedkoper. Dit model grasmaaier is geschikt voor gazons tot 500 m2.

Elektromotor (accu)

Een elektrische grasmaaier met accu geeft jou meer bewegingsvrijheid dan bij een grasmaaier op netstroom, je hebt tenslotte niet te maken met een verlengsnoer. Wel is de grasmaaier wat zwaarder, dit komt door het gewicht van de accu. Een grasmaaier die werkt op een accu is wel wat duurder, maar wanneer jij de grasmaaier met zorg en niet te koud opbergt dan kan hij jaren mee. Ze zijn geschikt voor gazons tot 1000 m2.

Benzinemotor

Grasmaaiers met een benzinemotor hebben in het algemeen meer kracht dan elektromaaiers. Dit maakt de grasmaaiers geschikt voor de grotere gazons. Grasmaaiers op benzine kosten meer dan elektrische grasmaaiers, daarentegen zijn ze wel enorm geschikt voor gazons groter dan 500 m2.

Hand(maaier)

De authentieke en ouderwetse handgrasmaaier. Werkt eenvoudig en is net zo gemakkelijk op te bergen. Daarnaast lekker goedkoop, vaak zelfs de goedkoopste grasmaaier. Ze verbruiken geen stroom of benzine en zijn ook behoorlijk geruisloos. Een prima grasmaaier voor gazons tot 50 m2.

Maaitechniek

Grasmaaiers gebruiken verschillende technieken voor het maaien van gras. Deze technieken hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.

Kooimaaier

Een kooimaaier, ook gangbaar als kooimesmaaier, messenkooimaaier of cilindermaaier, knipt het gras af. Vervolgens wordt het gras weer plat gerold door een roller die achter de messen zit bevestigd. Dit zorgt voor een strakke uitstraling in het gazon. Zeer praktisch als je een mooi banenpatroon wil maaien. Cilindermaaiers moet je wel vaker slijpen dan andere maaiers. Je houdt dus meer onderhoudt aan dit soort grasmaaiers over. Het merendeel van de kooimaaiers drijf je met de hand aan.

Cirkelmaaier

Een cirkelmaaier is uitgerust met een draaibaar mes aan de onderkant, aangedreven door een motor. Het mes roteert horizontaal boven het gras. Door de hoge snelheid wordt het gras afgeslagen. Een cirkelmaaier dient men eenmaal per jaar te slijpen.

Zweefmaaier

De zweefmaaier, ook bekend als de luchtkussenmaaier, lijkt op een cirkelmaaier vanwege het horizontale draaibare mes aan de onderkant. Er zit echter één groot verschil tussen deze 2 grasmaaiers. De cirkelmaaier rolt op wielen. Een zweefmaaier wordt daarentegen door een luchtkussen gedragen. Hierdoor beweegt de zweefmaaier zich eenvoudiger voort. Ideaal voor het maaien van lastig begaanbare plekken in de tuin. Een luchtkussenmaaier heeft minder effect op gras van een hogere lengte. zweefmaaiers hebben elektrische motoren.

Grasmaaier en werkbreedte

De werkbreedte van een grasmaaier is ook een belangrijke eigenschap. Het bepaalt de breedte van de banen in jouw gazon en bij grotere tuinen de tijd dat je aan het maaien bent.

Vermogen

De aandrijving bepaalt het vermogen van een grasmaaier. Hoe meer vermogen, hoe meer kracht de motor kan geven. Elektromotoren hebben minder vermogen dan benzinemotoren. Een grasmaaier die via netstroom werkt heeft op zijn beurt weer minder vermogen dan een accumaaier.

Geluidsniveau

Elke grasmaaier produceert lawaai op z'n eigen geluidsniveau. Elektromaaiers zijn altijd stiller dan benzinemotoren en handmaaiers zijn zelfs geruisloos. Je kan ervan uitgaan dat de meeste grasmaaiers tussen de 80 en 100 decibel geluid fabriceren tijdens het maaien.

Opvangcapaciteit

Vergeet niet rekening te houden met de opvangcapaciteit. Wanneer je een grote tuin hebt is het fijn als de opvangcapaciteit wat ruimer is. Anders investeer je straks meer tijd in het lopen van vuilnisbak naar grasmaaier, dan het grasmaaien zelf!

Mulching-functionaliteit

De mulching-functionaliteit is een speciale stand voor cirkelmaaiers. Grasmaaiers met mulchstand noemt men ook wel mulchmaaiers. Tijdens het ‘mulchen’ versnippert de maaier het gras. Met deze functie snijd je het gras dus extra fijn af. Vervolgens dient het maaisel dat achterblijft als meststof voor jouw gazon. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het opruimen van de grasresten.

In hoogte verstelbaar

De meeste cirkelmaaiers kan je in hoogte verstellen. Dit heeft een reden. Wanneer jij in één keer te veel gras wegmaait, kan dit schadelijk zijn voor jouw gazon. Als je dus niet met vaste regelmaat maait, is een in hoogte verstelbare grasmaaier zeker een aanrader.

Zitmaaier

Voor het maaien van grotere tuinen, gebieden of hoger gras is de zitmaaier een aanrader. Door het bredere maaidek is de klus sneller geklaard. Bovendien blijft het maaien langer comfortabel. Rugpijn gepaard met stijve armen en benen worden met een zitmaaier verleden tijd.

Zelfrijdend

Om gewrichtsklachten te voorkomen zijn er zelfrijdende grasmaaiers grasmaaiers. Deze grasmaaiers vereisen geen tot weinig kracht met aanduwen en worden zelfstandig aangedreven. Verwar dit soort maaiers echter niet met automatische robotmaaiers. Dit zijn de compacte grasmaaiers die ervoor zorgen dat je nooit hoeft om te kijken naar het maaien.

Handige tools voor het besparen van geld

Maak gebruik van onze handige tools en bespaar geld bij het kopen van een nieuwe grasmaaier.

Beknibbel-wekker

Heb je een grasmaaier naar wens gezien? Zet de beknibbel-wekker en ontvang een seintje wanneer de desbetreffende grasmaaier in prijs is verlaagd of in de aanbieding is. Ook is het mogelijk een wekker te zetten op de productcategorie grasmaaiers. Op het moment dat er een grasmaaier een gunstige prijsverlaging heeft, word je op de hoogte gebracht via een mailtje!

Trustpilot-score

De trustpilot-score is een verzameling van verschillende klantervaringen bij een webshop. Lees over de klantervaringen van andere consumenten. De score is vertaald op een schaal van 1 tot 10.

Productsuggesties

Knibble toont vergelijkbare grasmaaiers wanneer je een grasmaaier bekijkt. Deze komen overeen op het gebied van prijs en specificaties. Dit vereenvoudigt jouw zoektocht!

Zeker van de beste prijs

Knibble is een oprecht beestje: alleen de echte aanbiedingen komen hier aan bod. Deze aanbiedingen zijn dus echt lager dan de daarvoor gehanteerde prijs van de webshop. Zo weet je zeker dat je een grasmaaier oprecht in de aanbieding koopt. Dit kan jij ook makkelijk terugzien in de prijsgrafiek, zo zie je precies wanneer de grasmaaier al eens zijn laagste (of hoogste) prijs bereikt heeft!

De informatie op Knibble is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, ondanks deze zorg is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is.
Bekijk onze disclaimer.