Hometrainer aankoopadvies knibble

Hometrainer aankoopadvies:

Kies de juiste hometrainer met behulp van Knibble

Jij wilt graag thuis trainen? De sportschool vermijden? En tijdens je fietstraining word je liever niet gehinderd door verkeer? Dan zoek je een hometrainer. Hometrainers zijn in allerlei soorten te verkrijgen. Wil je racefietsen, ligfietsen of vanuit een normale stoel trainen? Of ben je juist op een normale hometrainer fietsen? Lees het aankoopadvies en vind de hometrainer die jij zoekt!

Tips voor het kopen van een hometrainer

Jij wilt waarschijnlijk een hometrainer kopen. Gelukkig ben je verstandig en ga jij je eerst grondig in alle soorten verdiepen! Er zijn namelijk meerdere soorten hometrainers. En al deze soorten beschikken over verschillende weerstandsystemen, aandrijvingtypes en trapmechanismes. Wat voor hometrainer zoek jij? Lees het aankoopadvies ontdek de perfecte hometrainer.

Vermijdt de drukte van de sportschool!

Ontdek het gemak van thuis trainen! Niet langer hoef jij de sportschool op te zoeken voor het gebruik van fitnessapparaten. Op Knibble vergelijk je een groot aanbod aan diverse hometrainerapparaten. Zo tover jij de schuur, slaap- of huiskamer om tot je eigen sportschool.

Krachttraining – warming-up op de hometrainer

Ter voorbereiding van de krachttraining moet je altijd eerst opwarmen. Wanneer je 10 tot 20 minuutjes ‘infietst’ verzeker jij jezelf van een effectieve warming-up, daarna ben je gereed voor een krachttrainingssessie.

Fysiotherapie op de hometrainer

De hometrainer is zeer geschikt voor fysiotherapie. Spiermassa opbouwen, conditietraining of revalidatie: de juiste hometrainer biedt comfortabele trainingsmogelijkheden zonder de gewrichten te belasten. Vooral de normale hometrainers, stoelfietsen en ligfietsen worden veel gebruikt in de fysiotherapie.

Hometrainer voor senioren: beweging vanuit de stoel

Een grootdeel van de senioren traint met behulp van een stoelfiets. Voor senioren is het belangrijk om in beweging te blijven. Vaak is het praktisch als zij hun beweging kunnen combineren met andere activiteiten. Zoals bijvoorbeeld het kijken van televisie. De stoelfiets kan men bedienen vanuit de stoel, en maakt het combineren van training en andere activiteiten mogelijk.

HIIT-trainingen? Kies dan een airbike!

HIIT is de afkorting voor High Intensity Interval Training. HIIT-training is een vorm van trainen waarbij je afwisselend veel en weinig inspanning levert. De airbike biedt meer weerstand als je harder trapt. Dit maakt het apparaat geschikt voor HIIT-training, omdat je zelf bepaalt wanneer je de intensiteit verhoogt.

Geluidsoverlast van de airbike en kettingaandrijving

Een airbike produceert veel geluid vanwege het luchtweerstandssysteem. Tevens produceren hometrainers met een ketting als aandrijving meer geluid dan een riemaandrijving. Dus wees bewust van het geluidsniveau! Train jij in de avonden als de rest van het huishouden slaapt? Of wil jij de buren niet lastigvallen? Dan zoek je een hometrainer met riemaandrijving.

Tunturi Competence F20

Tunturi Competence F20

429,-
Hometrainer • Magneetrem
Tunturi Cardio Fit B40

Tunturi Cardio Fit B40

194,95
Hometrainer • Magneetrem
Uitblinker
VirtuFit Etappe 1 Computer

VirtuFit Etappe 1 Computer

349,-
Spinningfiets
FitBike Ride 2

FitBike Ride 2

249,-
Hometrainer • Magneetrem

Hometrainer: advies en specificaties

De hometrainer is uitgerust met meerdere specificaties om het maximale uit jouw trainingssessies te halen. Wil jij weten waarvoor de specificaties zijn? Lees dan het onderstaande advies over de hometrainerspecificaties.

Verschillende soorten hometrainers:

Er zijn verschillende soorten hometrainers. Op alle soorten maak je fietsbewegingen. Per model verschilt de zithouding.

De (normale) hometrainer

De normale hometrainers is een fietsapparaat waarop je kan fietsen. Het maken van fietsbewegingen is een vorm van fitness. De hometrainer is dus een fitnessapparaat. De hometrainer gebruikt men voor fysio, opwarming voor krachttraining of voor conditietraining zoals cardio.

Wat is een airbike? Crosstrainer fiets

De airbike is een combinatie tussen de hometrainer en crosstrainer. Op dit fitnessapparaat train je het boven- en onderlichaam tegelijkertijd. Je maakt fietsbewegingen via de pedalen, en beweegt je armen via de handgrepen. De airbike werkt via luchtweerstand. Dus hoe zwaarder jij je inspant, hoe grotere weerstand het apparaat jou geeft. Door het luchtweerstandssysteem produceert de airbike aanzienlijk geluidsniveau tijdens jouw trainingssessies.

Spinningfiets

De spinningfiets, of spinningbike, is een hometrainer in de vorm van een racefiets. Je neemt dezelfde houding aan als op een wielrenfiets. De trainingssessies hebben een hogere intensiviteit dan bij een normale hometrainer. Je traint vooral kracht en conditie. Spinningbikes hebben veelal een doortrapsysteem: de pedalen moeten uitrollen voordat ze tot stilstand komen. Hierdoor blijf je altijd doortrappen tijdens de fietstraining.

Stoelfiets

Met de stoelfiets train je de benen vanuit een normale stoel. Dit kleine apparaat bestaat enkel uit een kettingkast met fietspedalen. Daardoor is de stoelfiets makkelijk te (ver)plaatsen. De stoelfiets vereist een lage inspanning. Dit maakt het trainingsapparaat geschikt te gebruiken tijdens andere activiteiten zoals bijvoorbeeld televisiekijken of thuiswerken. Daarom is de stoelfiets populair onder de ouderen.

Ligfiets hometrainer

Op de ligfiets hometrainer neem je dezelfde houding aan als op een normale ligfiets. Voor mensen met rugklachten is de ligfiets het ideale fitnessapparaat. De rug wordt minder belast maar wel goed getraind.

Type aandrijving: ketting of riem?

De hometrainer kan met een riem of ketting zijn uitgerust. Een riem noemt men ook wel een v-snaar of v-belt. Deze snaar is geruisloos en vereist bijna geen onderhoudt. Maar op hogere snelheden kan de riem doorslippen. Een ketting heeft hier geen last van. De ketting produceert geluid en onderhoud je met olie.

Doortrapsysteem vs. vrijlooptrapsysteem

De pedalen op de hometrainer kunnen van een doortrap- of vrijloopsysteem voorzien zijn. Het doortrapsysteem houdt jouw benen continu in beweging. Wanneer je stopt met trappen moeten de pedalen eerst uitrollen voordat deze tot stilstand komen. Het vrijloopsysteem werkt zoals bij een normale fiets. Wanneer jij stopt met trappen stoppen de trappers ook.

Hometrainer die opvouwbaar is

Sommige hometrainers zijn opvouwbaar. Deze inklapbare fitnessapparaten berg je gemakkelijker op en zijn eenvoudiger te transporteren.

Toeclip pedalen of SPD-pedalen?

Er zijn 2 soorten pedalen verkrijgbaar op de hometrainer. Dit zijn de toeclip- en SPD-pedalen. Een toeclip pedaal bestaat uit een beugel met touwtje waarmee jij je voeten vastzet. Een SPD-pedaal noemt met ook wel een klikpedaal. Voor het klikpedaal heb je speciale schoenen nodig, voor een toeclip niet. Welk pedaal het meest geschikt is voor jou is een kwestie van smaak. Pro’s kiezen voor het SPD-pedaal. Omdat je zowel opwaartse als neerwaartse druk kan uitoefenen. Hierdoor gebruik je efficiënter je energie.

De programma’s van een hometrainer

Een hometrainer kan over diverse trainingsprogramma’s beschikken. Dit maakt een hometrainer multifunctioneel. Want je kan met diverse doeleinden trainen. Zo zijn er mensen die vet willen verbanden, graag iets afvallen of een conditie willen opbouwen. Hoe meer programma’s, hoe meer variatie een hometrainer qua trainingsmogelijkheden aanbiedt.

Trainingsschema hometrainer app

Via mobiele apps kan je allerlei trainingsschema’s volgen. Ook heeft een groot deel van de hometrainer merken hun eigen apps. Dit maakt het mogelijk trainingssessies grondig te analyseren en vooruitgang met vrienden te delen. Ook zijn er apps met videobeelden van echte locaties. Zo kan je vanuit huis de wereld te verkennen.

Meetopties

Een hometrainer heeft allerlei metertjes om de kwaliteit van jouw training te verhogen. De snelheidssensor, afstandsmeter en calorieënteller geven je al onmisbaar inzicht in je prestaties. Echter zijn er ook hometrainers met ingewikkeldere meetapparatuur. Zoals een hartslagmeter of ergometer. De hometrainers met hartslagmeter houdt je hartslag bij. Hierdoor verkrijg je inzicht in de trainingsintensiteit.

Ergometerfiets

Op een ergometerfiets voer je gegevens zoals gewicht en geslacht in. Hierdoor kan de ergometerfiets de perfecte weerstand bepalen en nauwkeurige trainingsresultaten tonen. Een ergometerfiets noem je ook wel een ‘geijkte hometrainer’ of ‘hometrainer met wattage control systeem’. Hometrainers met ergometer zijn in het algemeen duurder van prijs.

Geld besparen bij aankoop van een hometrainer

Wil jij geld besparen bij aankoop van een nieuwe hometrainer? De handige tools van Knibble geven je de mogelijkheid te beknibbelen op jouw zuurverdiende zakcenten!

Hometrainer opslaan in favorieten

Heb jij een interessante hometrainer gezien? Slaap jij graag nog een nachtje voordat je overgaat tot aankoop? Dan kan je de hometrainer opslaan in je favorieten! Zo vindt de slimme beknibbelaar altijd zijn favorieten apparaten terug.

Hometrainers met elkaar vergelijken

Heb jij meerdere hometrainers op het oog? Ervaar jij daardoor enige vorm van keuzestress? Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af met behulp van de vergelijktabel.

Webshop beoordelen met trustpilot

Zie jij een voordelige hometrainer? Weet je niet of je de webshop kan vertrouwen? Knibble laat de truspilot-score zien van alle aangesloten webshops. Zo krijg jij inzicht in de betrouwbaarheid van alle webshops die de door jou gekozen hometrainer aanbieden.

De informatie op Knibble is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, ondanks deze zorg is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is.
Bekijk onze disclaimer.