Naaimachine aankoopadvies knibble

Naaimachine aankoopadvies:

Kies de juiste naaimachine met behulp van Knibble

Naaimachines hebben ieder hun eigen unieke specificaties. Je hebt naaimachines voor beginners en gevorderden. Lees het aankoopadvies door voordat je een nieuwe naaimachine koopt. Weet waar jij aan toe bent!

Praktische tips voor het kopen en gebruiken van een naaimachine

Ben jij een beginnend naaier? Lees de praktische tips door en krijgt een beter inzicht in naaimachines!

Naaimachine voor beginners

Een beginner kan het beste een mechanische naaimachine kopen. Deze zijn vaak uitgerust met programma’s voor de beginner.

Naaimachine voor gevorderden

Gevorderden die ervaring hebben met het gebruiken van een naaimachine, zoeken naar elektronische naaimachines. Deze zijn uitgebreider dan de mechanische naaimachine.

Wat is naaien?

Tijdens het naaien stik je textiel met draad en naald. Naaien doe je om bijvoorbeeld kleding te repareren.

Wat is quilten?

Quilten, ook wel doorpitten, is een techniek waar men 3 lagen textiel via de doorstiksteek aan elkaar vastnaait. Via deze methode worden quilts (een decoratief deken) geproduceerd.

Wat is borduren?

Door middel van borduren maak je versieringen op o.a. textiel. Dit doe je met een naald en draad.

Singer HD4411 Heavy Duty

Singer HD4411 Heavy Duty

234,90
Verlichting • 90 W
Uitblinker
Singer Heavy Duty 4423

Singer Heavy Duty 4423

230,20
Mechanische naaimachine • 90 W • 1.100 s/m
Uitblinker
Singer Heavy Duty 4432

Singer Heavy Duty 4432

318,-
Mechanische naaimachine • Verlichting • 90 W
Singer Simple 3223

Singer Simple 3223

159,90
Elektronische naaimachine • 70 W

Naaimachine: specificaties en advies

De naaimachine kent zijn eigen unieke functies. Weet jij nog niet wat je zoekt? Lees dan de uitleg over de specificaties. Zo kan jij bepalen wat voor naaimachine het best bij jou past!

Type naaimachine

Een naaimachine is verkrijgbaar in 2 soorten types: mechanisch en elektronisch. De mechanische naaimachine staat ook bekend als de traditionele naaimachine. De gebruiker moet zelfstanding de instellingen doen om de juiste steeklengte en steekbreedte te krijgen. De elektronische naaimachine kiest dit soort handelingen zelf uit zonder dat de gebruiker dit hoeft te doen. Wel is het mogelijk voor de gebruiker de steken naar behoefte aan te passen.

Mechanische naaimachine

De mechanische naaimachines zijn meestal voordeliger in prijs en leveren vaak meer kracht. Ook zijn deze naaimachines gemakkelijk te bedienen. Zij zijn meestal voorzien van een AC-motor. Dit betekent dat je met het indrukken van een pedaal de naaisnelheid bepaalt.

Elektronische naaimachine

Elektronische naaimachines zijn daarentegen eenvoudiger in gebruik en zeer nauwkeurig. Dit komt vanwege de ingebouwde DC-motor. Hierdoor bepaal je de snelheid via een snelheidsregelaar en maakt de naaimachine tevens minder geluid. Er zijn ook elektronische naaimachines met AC-motor.

Het voordeel van een verlichte naaimachine

Sommige naaimachines zijn voorzien van verlichting. Verlichting van het naaldgebied en werkoppervlak kan prettig zijn. Je ziet de kleur van de stof zonder schaduw.

Vermogen

Vermogen staat voor de kracht van een naaimachine. Dit is belangrijk wanneer je zware stoffen wilt verwerken. Een naaimachine met een groot vermogen kan ook op lage snelheid zware stoffen bewerken. De meerderheid van de naaimachines heeft een vermogen tussen de 50 en 100 watt.

Naaisnelheid van een naaimachine

De naaisnelheid geeft men aan in het aantal steken dat een naaimachine per minuut kan maken. De meeste naaimachines maken meer dan 800 steken per minuut.

Steeklengte en steekbreedte

Zowel de steeklengte als steekbreedte worden op een mechanische naaimachine met een draai- of schuifknop aangepast. Bij een elektrische naaimachine doe je dit door een knop in te drukken. De steekbreedte bepaalt de dikte van de steken. Voor het vastzetten van stof gebruik je een steeklengte van ongeveer 2,5 mm. Wil je dat de steek zichtbaar is (als decoratie)? Dan stel je de steeklengte in op 4 mm.

Aantal programma’s van een naaimachine

Een naaimachine kan meerdere steken maken. Zo’n steek noem je een steekprogramma. Er zijn verschillende soorten steken. Zo heb je bijvoorbeeld ‘nuttige steken’, ‘stretchsteken’ en ‘siersteken’. Wanneer een naaimachine meerdere steekprogramma’s heeft wordt de bediening moeilijker. Voor de beginner is een naaimachine met maximaal 30 steken een mooi instapmodel. Gevorderden gebruiken soms wel naaimachines met 60 of meer steekprogramma’s.

Automatische draadinrijger

Een naaimachine met automatische draadinrijger voorkomt handmatig gepruts met het oog van de naald.

Wat is het verschil tussen een 1-fase en 4-fase knoopsgat?

Met de knoopsgatfunctie maakt de naaimachine knoopgaten in kledingstukken. Een naaimachine met 4-fase knoopsgat naait het gat in 4 stappen. Hier bepaalt de gebruiker onder andere zelf de lengte van het knoopsgat. Een 1-fase knoopsgat is eigenlijk een soort automatische piloot. De naaimachine maakt dan zelf binnen 1 stap het knoopsgat.

Handige tools

Knibble helpt jou met het besparen van geld door middel van een aantal handige tools.

De beste naaimachine vinden met de vergelijktabel

Vind de beste naaimachine. Maak gebruik van de vergelijktabel en vergelijk 2 of 3 naaimachines met elkaar. Zo weeg jij de naaimachines tegen elkaar af op verschillen en overeenkomsten.

Goedkope naaimachine kopen: de beknibbel-wekker

Een goedkope naaimachine kopen doe je met behulp van de beknibbel-wekker. Zet deze wekker op een naaimachine of specificatie(s) naar keuze. Het is ook mogelijk de wekker op alle naaimachines te zetten. Wanneer er aanbiedingen of lage prijzen zijn, ontvang jij een mailtje.

Simpel zoeken naar naaimachines

Op alle naaimachinepagina’s toont Knibble vergelijkbare naaimachines. De getoonde naaimachines komen op het gebied van prijs en specificaties overeen met de naaimachine(s) die jij hebt bekeken.

De informatie op Knibble is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, ondanks deze zorg is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is.
Bekijk onze disclaimer.