Sapcentrifuge aankoopadvies knibble

Sapcentrifuge aankoopadvies:

Kies de juiste sapcentrifuge met behulp van Knibble

Ben jij dol op verse sapjes? En wil jij die het allerliefste zelf maken? Ga jij daarom een sapcentrifuge kopen? De keuze is reuze! Heel fijn, maar misschien soms ook verwarrend. Helemaal niet erg, want daarvoor is Knibble op jouw pad gekomen. Na het lezen van dit aankoopadvies weet jij precies wat de sapmaker allemaal kan.

Praktische tips voor het kopen van een sapcentrifuge

Het kan je een beetje overvallen, de grote keuze aan sapcentrifuges, want waar doe je nou goed aan? Wij van Knibble helpen jou graag een stap verder, zodat jij lekker snel kan beginnen met het maken van heerlijke verse sapjes.

Sapcentrifuge versus slowjuicer

Een sapcentrifuge wordt vaak verward met een slowjuicer, toch zijn er grote verschillen tussen deze twee keukenhulpen. Bij een sapcentrifuge wordt jouw fruit als het ware gecentrifugeerd. De stukken fruit komen in een trommel met rasp, deze begint te draaien en zo wordt het sap uit de stukken fruit geslingerd. Dit gaat op hoge snelheid. Fruit en groentes met veel vocht zijn dus vooral geschikt voor een sapcentrifuge.

Bij een slowjuicer wordt het sap uit de ingrediënten op lage snelheid eruit geperst, tevens moeten de stukken groente en fruit wat kleiner zijn, het persen gaat alleen goed met kleinere stukken fruit en groenten. Met een slowjuicer kan je ook wat minder natte ingrediënten persen. Het sap wat overblijft is wat meer troebel, er komen door de langzame manier van persen meer vezels in je sap terecht.

Jouw versgeperste sapje direct in het sapreservoir

Er is geen losse maatbeker nodig, het vers geperste sap komt direct in een sapreservoir. Meestal is het sapreservoir ook verwijderbaar en kan je hem losmaken van de sapmaker, zo kan je jouw verse sap makkelijker inschenken in een ander glas.

Vruchtvlees snel gescheiden in de vruchtvleescontainer

Bij een sapmaker met een vruchtvleescontainer komt het vruchtvlees van het geperste fruit in een los bakje terecht, hierdoor komt het dus niet in het sap of op andere plekken. Wanneer de vruchtvleescontainer verwijderbaar is dan kan je hem ook nog super gemakkelijk legen

Bepaal zelf de dikte van jouw sapje met de pulphendel

Een pulphendel is enorm handig bij het bepalen hoe dik jij jouw verse sap wilt. Je kunt het vruchtvlees zelf toevoegen, wel net zo makkelijk dus.

Sapmaker met schuimafscheider

Sommige sapcentrifuges beschikken over een schuimafscheider, deze zorgt ervoor dat het schuim niet in jouw vers geperste sap terecht komt.

Geen losse maatbeker nodig

Een sapmaker komt vaak samen met een mengbeker, dit is wel net zo fijn, zo kan jij jouw versgeperste sapje direct afmeten en weer inschenken. Je hebt dus geen losse maatbeker nodig.

Pers direct citroenen of sinaasappels

Hoe fijn is het als de sapcentrifuge ook over een citruspers beschikt? Zo heb jij geen losse pers meer nodig en kan jij dus nog sneller genieten van een heerlijk vers sapje . Het scheelt je ook weer afwas, win win!.

Doe inspiratie op met het bijgeleverde receptenboek

Kom jij niet verder dan een jus d’orange of een appelsapje? Helemaal niet erg. Bij een aantal sapmakers wordt er een receptenboek meegeleverd, geeft direct een gezonde inspiratieboost!

Een ijskoud sapje

Met dank aan de meegeleverde ijscrusher kan jij jouw verse sap binnen no time omtoveren tot een heerlijk ijskoud sapje met gecrusht ijs erin. Jam!

Gemakkelijk schoonmaken met de reinigingsborstel

De sapcentrifuge wordt geleverd met een reinigingsborstel, zo kan jij jouw sapmaker supergoed schoonhouden en weer netjes wegzetten tot het volgende gebruik.

Braun J700

Braun J700

179,-
1.000 W • 1,25 l
Bosch MES4000

Bosch MES4000

175,-
1.000 W • 1,5 l
Bosch MES4010

Bosch MES4010

148,78
1.200 W • 1,5 l

Sapmaker specificaties en advies

Vermogen

Het vermogen van een keukenapparaat is vaak wel van belang, dit zegt namelijk behoorlijk wat over hoe krachtig een machine is. Voor een sapmaker kan je een onderscheid maken. Sapmakers met een vermogen tot 500 watt kunnen zachtere ingrediënten goed persen, hele harde fruitsoorten kunnen wat moeilijker gaan. Sapmakers met een vermogen tussen de 500 en 1000 watt zijn voor vrijwel alle ingrediënten krachtig genoeg. Wil je echt wat meer vermogen zodat je meer tegelijkertijd kunt persen en ook het hardste fruit kunt gebruiken? Dan kan je gaan kijken naar sapmakers met een vermogen boven de 1000 watt.

Inhoud van de sapmaker

Dit geeft aan hoeveel liter de sapcontainer kan opvangen. Je hebt ze van minder dan een halve liter tot meer dan 2 liter. Hierin is het net waar jouw wens ligt: wil je veel of weinig sap tegelijkertijd kunnen maken?

Het aantal standen op de sapmaker

Sapmakers hebben vaak meerdere standen waarop ze kunnen persen. Hoe meer standen, hoe nauwkeuriger jij de dikte en structuur van jouw sap kunt bepalen. Ook de snelheid van het persen hangt hiervan af .

Druppelstop

Wanneer de sapmaker beschikt over een ingebouwde druppelstop dan stopt hij met druppelen bij het verwisselen of vervangen van de sapcontainer, zo blijft jouw aanrecht keurig schoon.

Anti-slip voeten

De anti-slip voeten onder de sapmaker zorgen ervoor dat de sapmaker niet aan de wandel gaat over jouw aanrecht wanneer je sap aan het persen bent, wel net zo fijn en veilig.

De beste koop en sapcentrifuge-acties vind je met Knibble

Op zoek naar een sapcentrifuge voor een gunstige prijs? Via Knibble filter jij precies op wat jij belangrijk vindt bij een sapmaker. Zo heb jij dus onwijs snel een fijne sapmaker in huis voor een goede prijs!

Met de Beknibbel-wekker heb jij bijna morgen nog een sapmaker in jouw keuken staan

De Beknibbel-wekker geeft jou een seintje wanneer het model sapmaker die jij op het oog hebt voor de laagste prijs verkrijgbaar is. Zo betaal jij dus nooit meer te veel!

Vergeet je sapcentrifuge niet op te slaan in je favorieten

Een lijstje gemaakt met sapmakers die je aanspreken? Sla ze op in je favorieten! Je kunt ze dan op ieder gewenst moment weer terugvinden.

Meer inzicht? Gebruik de vergelijktabel en prijsgrafiek

Op elke productpagina heeft Knibble het prijsverloop in een grafiek staan. Zo kan jij als consument duidelijk zien hoe de prijzen veranderen. Wanneer je dit inzicht hebt, kan je zien of de sapmaker al op zijn laagste prijs is geweest of dat dit nog komt! Wanneer je twijfelt tussen meerdere sapmakers kan je ze vergelijken in de vergelijktabel, zo heb je in één oogopslag duidelijkheid over alle specificaties.

De informatie op Knibble is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, ondanks deze zorg is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is.
Bekijk onze disclaimer.