Slowjuicer aankoopadvies knibble

Slowjuicer aankoopadvies:

Kies de juiste slowjuicer met behulp van Knibble

Ben jij op de gezonde tour? En wil jij zelf lekkere en verantwoorde sapjes maken? Dan is een slowjuicer DE keukenhulp die jij zoekt! Met een slowjuicer kan jij heerlijke verse sapjes of smoothies maken van groentes, fruit en zelfs noten. Een slowjuicer perst de ingrediënten op een langzame manier. Hierdoor blijven de vezels van bijvoorbeeld fruit heel en krijg jij nog meer gezonde voedingsstoffen binnen!

Tips voor het kiezen en gebruiken van een slowjuicer

Heb jij nu de stap gezet om een slowjuicer te kopen? Dan zit jij op deze pagina helemaal goed! Hier lees jij alle belangrijke informatie over een slowjuicer en waar op te letten. Want wist jij dat een slowjuicer iets anders is dan een sapcentrifuge?

Het verschil tussen een slowjuicer en sapcentrifuge

Op het allereerste gezicht zou je denken dat deze twee keukenapparaten hetzelfde zijn, ze maken tenslotte allebei sapjes. Niets is minder waar! Er zitten wel degelijk grote verschillen tussen deze keukenhulpjes. “Waar een sapcentrifuge met snelheid raspt en centrifugeert, werkt een slowjuicer juist door langzaam te persen. Wat resulteert in een meer geconcentreerd sap, waarbij de vezels en alle voedingswaarde beter behouden worden. Daarbij kan je ook fruit, groenten en zelfs noten met een laag vochtgehalte in de slowjuicer stoppen.

Horizontaal of verticaal persen

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar een slowjuicer is er in twee verschillende varianten: horizontaal en verticaal. Buiten het ontwerp: de slowjuicer is of wat hoger (verticaal) of wat breder (horizontaal) zit het grootste verschil in de kracht bij het persen van ingrediënten met meer vezels. Een horizontale slowjuicer heeft een langere persschroef en hierdoor ben je dus ook langer aan het persen. Waardoor er meer sap uit jouw ingrediënten komt.

Lekker veel pulp in jouw smoothie of sapje

Een slowjuicer kan ook beschikken over een pulphendel. Met deze pulphendel kan je heel gemakkelijk zelf de hoeveelheid pulp in jouw verse sapje of smoothie bepalen. Ben jij gek op een wat dikker sapje? Dan voeg je pulp toe. Toch niet zo’n fan van al dat vruchtvlees? Dan zet je de pulphendel dicht.

Minder schuim op jouw verse sapje

Zit er een schuimafscheider op jouw slowjuicer? Dan zorgt deze functie ervoor dat er geen of minimaal schuim in jouw verse sapje komt. Geen grote schuimkragen dus!

Dat is ideaal! Het sap wordt direct opgevangen

Wil jij geen gedoe met losse maatbekers? Dan is een slowjuicer met sapreservoir echt ideaal. Deze hoort bij de slowjuicer, dus deze past ook altijd perfect en tijdens het persen wordt het sap dus direct in het sapreservoir opgevangen. Als het sapreservoir ook nog eens verwijderbaar is, dan kan jij deze dus losmaken van de slowjuicer en gebruiken om jouw sap over te gieten in andere glazen.

Geen rommel op jouw aanrecht

Als er iets is wat vervelend is, dan is dat wel rommel en overgebleven etensresten. Bij een vruchtvleescontainer heb je hier geen last van. De restjes vruchtvlees van jouw ingrediënten worden opgevangen in de container welke je los kan koppelen en zo weg kan gooien in de afvalbak.

Gooi jouw losse maatbeker maar in een hoek

Een slowjuicer wordt vaak geleverd met een losse maatbeker. Ideaal! Deze vangt het sap op en je kunt direct aflezen hoeveel liter verse sap jij hebt gemaakt.

Pers die sinaasappelen maar!

Een citruspers, wie kent hem niet? Een slowjuicer kan geleverd worden met een citruspers. Fijn! Zo hoef jij jouw citrusvruchten dus niet met een andere keukenhulp uit te persen, lekker effectief.

Lekker schoon en fris

Wellicht heb jij nooit eerder een slowjuicer schoongemaakt en komt jouw afwasborstel net niet overal goed bij. Vervelend! Gelukkig geen frustratie nodig als er een reinigingsborstel wordt meegeleverd. Deze is zo gemaakt dat hij precies doet wat hij moet doen: de slowjuicer schoonmaken.

Kom maar door met die inspiratie!

Wil jij een keertje out of the box met jouw verse sapjes en smoothies? Dan is een bijgeleverd receptenboek een fijn hulpmiddel! Hierin staan tips en tricks en vernieuwende recepten.

Philips Avance Collection HR1946/70

Philips Avance Collection HR1946/70

229,-
1 l • 200 W • 300 tpm
Sage The Nutri Juicer Cold

Sage The Nutri Juicer Cold

179,99
2 l • 1.250 W
Uitblinker
Sage The Nutri Juicer Cold XL

Sage The Nutri Juicer Cold XL

395,-
2 l • 1.200 W
Versapers 5G

Versapers 5G

379,-
150 W • 43 tpm

Slowjuicer specificaties en advies

Het vermogen van een slowjuicer

Wellicht valt het je op dat de meeste slowjuicers een vermogen hebben van beneden de 200 watt. Dit heeft er mede mee te maken dat een slowjuicer niet met hoge snelheden werkt. Dit maakt hem ook energiezuiniger dan vele andere keukenapparaten.

Hoeveel toeren hebben we nodig?

We hebben het al een aantal keer gezegd: een slowjuicer is langzamer. Het aantal toeren is dan ook vele malen lager dan bij bijvoorbeeld een sapcentrifuge. Ter vergelijking: een sapcentrifuge heeft een toerental tussen de 8000 en 10.000, een gemiddelde slowjuicer heeft een toerental van ongeveer 50 tot 100 toeren per minuut. Dit komt dus door het langzame persen waardoor vezels beter behouden blijven.

Minder standen maar optimaal resultaat

Over het algemeen heeft een slowjuicer minder standen dan andere keukenapparatuur. Door middel van het aantal standen kan jij de snelheid van het persen bepalen. Hiermee heb je de dikte en structuur van jouw verse sapje in eigen hand.

Geen extra afwas

Als een slowjuicer over vaatwasserbestendige onderdelen beschikt dan kunnen deze in de vaatwasser. Vaak gaat dit om de maat-/mengbeker. De motor van een slowjuicer kan je afnemen met een vochtige doek.

Een schoon werkblad door de druppelstop

De druppelstop op een slowjuicer zorgt ervoor dat de slowjuicer niet nadruppelt wanneer je de maatbeker verwijderd. Zo hou jij jouw werkblad lekker schoon tijdens en na het bereiden van een versgeperst sapje.

BPA-vrij, dus veilig voor de gezondheid

Wanneer de slowjuicer BPA-vrij is, dan is deze veilig voor de gezondheid. Er is geen kans op het vrijkomen van schadelijke microplastics in jouw verse sapje of smoothie. Nog gezonder dus!

De beste koop en slowjuicer-acties vind je met Knibble

Op zoek naar een slowjuicer voor een vriendelijke prijs? Via Knibble filter jij precies op wat jij belangrijk vindt bij een slowjuicer. Zo heb jij dus onwijs snel een fijne slowjuicer in huis voor een goede prijs!

Met de Beknibbel-wekker heb jij supersnel een slowjuicer in jouw keuken staan

De Beknibbel-wekker geeft jou een seintje wanneer het model slowjuicer die jij op het oog hebt voor de laagste prijs verkrijgbaar is. Zo betaal jij dus nooit meer te veel!

Vergeet je favoriete slowjuicer niet op te slaan in je favorieten

Een lijstje gemaakt met slowjuicer die jouw aandacht hebben? Sla ze op in je favorieten! Je kunt ze dan op ieder gewenst moment weer terugvinden.

Meer inzicht? Gebruik de vergelijktabel en prijsgrafiek

Op elke productpagina heeft Knibble het prijsverloop in een grafiek staan. Zo kan jij als consument duidelijk zien hoe de prijzen veranderen. Wanneer je dit inzicht hebt, kan je zien of de slowjuicer al op zijn laagste prijs is geweest of dat dit nog komt! Wanneer je twijfelt tussen meerdere slowjuicer kan je ze vergelijken in de vergelijktabel, zo heb je in één oogopslag duidelijkheid over alle specificaties.

De informatie op Knibble is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, ondanks deze zorg is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is.
Bekijk onze disclaimer.