Smartphone aankoopadvies knibble

Smartphone aankoopadvies:

Kies de juiste smartphone met behulp van Knibble

Ieders zak of tas is tegenwoordig wel voorzien van een uitermate handig apparaat: de smartphone. Al onze sociale netwerken, mobiel bankieren, games, contacten, agenda, boodschappenlijstjes bundelt deze mobiele telefoon. Wat kunnen ons zonder bijna niet meer voorstellen.

De beste smartphone kiezen? Knibble geeft koopadvies

Het kiezen van een nieuwe smartphone - de gadget die je hoogstwaarschijnlijk dagelijks het meest gebruikt – is niet gemakkelijk. Om je op weg te helpen en wat handvatten te bieden bij het kiezen van de voor jou beste smartphone heeft Knibble een aantal belangrijke afwegingen en specificaties op een rijtje gezet.

Smartphone besturingssysteem

De drie meestvoorkomende besturingsystemen zijn Google Android, Apple iOS en Windows Phone. Smartphones met Android hebben als voordeel dat je de telefoon helemaal kunt personaliseren. Denk aan het kiezen van een eigen lettertype en indeling van je startschermen. iOS smartphones staan bekend om het prachtige design en het simpele gebruik. Ook is Apple vooruitstrevend in het ontwikkelen van nieuwe manieren om je smartphone te beveiligen. Op iedere iPhone vindt je het iOS besturingssysteem. Het Windows Phone besturingssysteem is ontwikkeld door Microsoft en heeft een herkenbare blokkenstructuur en daardoor een vriendelijke bediening. Het besturingssysteem Symbian – ontwikkeld door verschillende telefoonfabrikanten – wordt vrijwel niet meer gebruikt en geüpdatet. Ook BlackBerry Smartphone hebben een eigen besturingsysteem: OS Blackberry.

Smartphone beeldschermgrootte

Ga na wat voor jou de meest ideale schermgrootte is. Het is namelijk fijn als je telefoon comfortabel in de hand ligt en het scherm gemakkelijk met je vinger kunt bedienen. Bedenk ook hoe je jouw smartphone het liefste bij je draagt. Doe je ‘m graag in je broekzak? Kies dan voor een smartphone met een scherm van minder dan 5 inch. Bewaar jij je de smartphone het liefst in je tas? Dan is een gemiddelde of grote smartphone van 5 inch of groter ook een optie.

Smartphone opladen

De accucapaciteit bepaalt hoelang de batterij van de smartphone meegaat. Een batterijcapaciteit van 4000 milliampère-uur of meer wordt gezien als een hoge capaciteit. De grote en kwaliteit van het scherm en de hoeveelheid functies die aanstaan en gebruikt worden bepalen daadwerkelijk hoe snel of langzaam de smartphone leegloopt. Steeds vaker zijn smartphones uitgebreid met oplaadextra’s. Denk aan smartphone die significant sneller worden opgeladen door de functie snel laden of waar geen vaste oplader voor nodig is met de optie draadloos opladen.

Waterdichte telefoons

Sommige smartphone kunnen in een bepaalde gradatie goed tegen water: van spatwaterdichte toestellen tot een waterdichte smartphone waarmee je met gemak het zwembad in kunt duiken. Vind je het fijn als je je geen zorgen hoeft te maken over jouw telefoon als je in een fikse regenbui fietst, kies dan een plensdichte smartphone.

Apple iPhone 13 128GB Zwart

Apple iPhone 13 128GB Zwart

604,-
iOS • 128 GB • 6,1 inch • 12 Mpx
Apple iPhone 14 128GB Zwart

Apple iPhone 14 128GB Zwart

689,-
iOS • 128 GB • 6,1 inch • 12 Mpx
Samsung Samsung S23 256GB Zwart

Samsung Samsung S23 256GB Zwart

672,-
Android • 256 GB • 6,1 inch • 50 Mpx
Uitblinker 1
Samsung Galaxy A54 Zwart

Samsung Galaxy A54 Zwart

346,-
Android 13 • 128 GB • 6,4 inch • 50 Mpx

Tips en uitleg smartphone specificaties

Smartphone opslagcapaciteit

Hoe meer opslagcapaciteit hoe meer je kunt opslaan op je smartphone. Download je bijvoorbeeld graag veel apps en/of maak je veel foto’s en video’s met je telefoon? Dan is het handig om een minimale opslagcapaciteit van 32 GB te kiezen. Op 1 GB kun je ongeveer 40 apps of 300 foto’s opslaan. De capaciteit van smartphone kan ook gemakkelijk worden uitbereid met SD-kaart. Een smartphone moet daarvoor wel beschikken over een SD-aansluiting.

Smartphone camera

Het aantal megapixels bepaalt de scherpte en dus kwaliteit van de foto. Hoe groter je een foto uitvergroot hoe meer het aantal megapixels van de foto van belang zijn. Camera’s op smartphone zijn steeds vaker uitgebreid met allerlei extra’s. Neem bijvoorbeeld een smartphone camera met autofocus of zelfontspanner die het fotograferen gemakkelijker maakt.

Smartphone processor

De processor van de smartphone is het hart van de telefoon: de processor stuurt de smartphone aan en laat het goed functioneren. Hoe snel een processor bepaalde handelingen op de smartphone verwerkt is afhankelijk van een aantal specificaties. Samen met het aantal prossesorkernen bepaalt de processorsnelheid hoe snel de smartphone werkt. De processorsnelheid bepaalt hoeveel instructies de processor per seconde kan uitvoeren. Een processor met een snelheid van 1 GHz kan 1 miljard instructies per seconde uitvoeren. De processorkernen verdelen het werk dat binnenkomt als jij je smartphone gebruikt. Een kern kan een maximaal aantal instructies binnen een bepaalde tijd verwerken. Processoren met een lage processorsnelheid en een klein aantal processorkernen – zoals dual core – werken trager dan een processor met een hoge processorsnelheid – van 1,9 GHz of meer – en een groot aantal processorkernen, zoals octa of deca core. Je betaalt dan ook meer voor meer processorkernen en -snelheid.

Smartphone intern geheugen

Het intern geheugen wordt ook vaak het werkgeheugen van de smartphone genoemd. De grootte van het intern geheugen maakt namelijk uit voor de hoeveelheid apps of andere activiteiten de smartphone tegelijkertijd kan verwerken. Bij een intern geheugen van 1 GB of minder bestaat de kans dat er soms apps of activiteiten worden afgebroken en het verwerken van acties wat langer duurt.

Smartphone dual sim

Heb je zowel zakelijks als prive een smartphone nodig, maar loopt je liever niet met twee smartphones? Dan is dual sim ideaal. Je bent zo gemakkelijk bereikbaar op twee verschillende telefoonnummers. Dual sim kan daarom ook handig zijn in het buitenland. Door een lokale simkaart en je eigen simkaart in je telefoon tegelijkertijd te kunnen gebruiken. Of bijvoorbeeld een simkaart om te bellen en een simkaart om te internetten. Dat is gemakkelijk mogelijk met een dual sim smartphone.

Smartphone met NFC

Veel smartphones beschikken over een NFC-aansluiting. Een Near Field Communications aansluiting gebruik je bijvoorbeeld om je smartphone draadloos te verbinden met een bluetooth speaker of koptelefoon. Het maximum bereik om te verbinden via NFC is beperkt tot ongeveer 10 centimeter. Hierdoor gaan gegevens – ten opzichte van bluetooth – minder snel verloren, omdat verschillende NFC-verbindingen in een zelfde ruimte elkaar niet snel zullen verstoren. Daarbij is NFC sneller dan bluetooth en verbruikt het minder energie.

Vergelijk de nieuwste smartphones voor de beste prijs

Naast belangrijke specificaties is jouw budget ook een belangrijk vast te stellen criterium. Knibble ondersteunt jou daarbij gemakkelijk om de beste smartphone voor de laagste prijs te vinden. Met een aantal handige vergelijktools vind je vrijwel moeiteloos de beste prijs.

Zo-goed-als-nieuw op Knibble: refurbished smartphone

Een goedkoop alternatief voor een prachtige, maar veelal dure smartphone, zijn de zo-goed-als-nieuw smartphones. Knibble biedt ook een transparante blik op de prijzen van refurbished, renewed en outlet smarpthones. De prijzen van de zo-goed-als-nieuw producten vindt je overzichtelijk onder het overzicht met nieuwprijzen. Let wel: de conditie van deze producten verschilt per webshop.

Zo vind je de goedkoopste en voor jou beste smartphone

Met behulp van de filters, waarin je jouw gewenste specificaties aanvinkt, krijg je snel overzicht in de voor jou meest ideale smartphones. Op Knibble kun je ook een beknibbel-wekker zetten. Dan wordt je op de hoogte gehouden van aanbiedingen en prijsverlagingen van voor jou interessante smartphones.

Smartphone aanbiedingen snel en overzichtelijk

Bij Knibble is een smartphone aanbieding pas een echte aanbieding als de prijs bij de webshop lager is dan de daarvoor gehanteerde prijs. Daarbij is een aanbieding altijd de laagste prijs op dit moment onder alle bij Knibble aangesloten webshops.

Smartphone reviews op Knibble

Op Knibble vindt je een gemiddelde smartphonewaardering aangeduid in de beknibbel-score. De Knibble-score wordt weergeven in 1 Knibble-nootje, laagste score, tot en met 5 Knibble-nootjes, hoogste score. De score is door Knibble berekend op basis van de waarderingen over deze smartphone van alle aangesloten elektronica webshops én reviews van Knibble-gebruikers. Heb jij een smartphone gekocht of wil je graag andere beknibbelaars laten weten wat jou ervaringen zijn met de telefoon? Laat het ons weten in een review op Knibble.

De informatie op Knibble is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, ondanks deze zorg is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is.
Bekijk onze disclaimer.