Spelcomputer aankoopadvies knibble

Spelcomputer aankoopadvies:

Kies de juiste spelcomputer met behulp van Knibble

De spelcomputer: de ultieme vorm van vrijetijdsbesteding voor spelletjesliefhebbers van alle leeftijden, geliefd onder de hobbygamers en e-sporters, en één van de populairste verstrekkers van thuisentertainment. Het opstarten van de console is dan ook voor de meesten onder ons een dagelijks ritueel dat de mogelijkheid biedt om lekker te ontspannen en jezelf even compleet te verliezen in de wonderen van de virtuele wereld! Ook voor het gezin is de spelcomputer een supergezellige manier om samen te komen en, als digitaal alternatief voor het bordspel, een familieavondje door te brengen. Onze kleine eekhoorn Knibble is altijd gepassioneerd als het op videogames en spelcomputers aankomt. Vandaar heeft hij uit enthousiasme dit aankoopadvies geschreven, waarin hij jou op de hoogte brengt van alles wat er te weten valt over de verschillende soorten spelcomputers.

Tips voor het kopen en gebruiken van een spelcomputer

Spelcomputers worden gemaakt door verschillende fabrikanten. Elk merk heeft zijn eigen unieke consoles, waardoor het aantal te spelen spelletjes, het prijskaartje en de prestaties onder de verschillende spelcomputers sterk uiteen kunnen lopen. Daarom geeft Knibble jou graag een paar tips, zodat je best passende spelcomputer kan uitzoeken en ook het maximale uit je eigen apparaat kan halen!

Wat is een spelcomputer?

De spelcomputer, beter bekend als console, is een apparaat waarmee je videogames kan spelen. De hardware van de spelcomputer is dan ook speciaal ontworpen voor het spelen van games, in tegenstelling tot de computer waarop je ook andere taken kunt uitvoeren. Een spelcomputer sluit je aan op een televisie of monitor, en in plaats van een muis en toetsenbord gebruik je een controller waarmee je het apparaat aanstuurt. De PlayStation, Xbox en Nintendo Switch zijn voorbeelden van populaire consoles.

Check vooraf welke spelcomputer veelgebruikt wordt door je vrienden

Gamen is dubbel zo leuk als jij dit samen met iemand doet. En het is 10x leuker wanneer jij het online tegen je vrienden kan opnemen, of juist moet samenwerken om de taaiste eindbazen te overmeesteren. Let er daarom op welke spelcomputer je vrienden gebruiken. Hebben de meeste een Xbox? Ga dan voor een Xbox! Hebben al je vrienden een PlayStation? Vice versa! Gelukkig worden er tegenwoordig steeds meer games uitgebracht die ‘Cross-Platform’ ondersteunen. Dit houdt in dat online tegen gebruikers van andere gaming platforms kan spelen, oftewel: Xbox-spelers tegen PlayStation-spelers en zelfs pc-gamers, of PlayStation 4-eigenaren samen met mensen die PlayStation 5 in hun bezit hebben.

Een paar budgetvriendelijke consoles

Geef jij liever niet onnodig veel geld uit? Voor bijna elke gameconsole is ook een budgetvriendelijke variant uitgebracht. Zo is de Xbox Series S goedkoper dan de Series X, betaal je voor de Switch Lite minder dan de normale Switch en is de PS4 Slim scherper geprijsd dan de PS4 Pro. Doe vooraf je aankoop altijd even onderzoek naar het budgetvriendelijkste model!

Gamen buiten de deur

Speel je onderweg graag games om de tijd te doden? Kies dan voor een handheldconsole zoals de Nintendo Switch. Zo’n kleine spelcomputer past gemakkelijk in je tas of rugzak en biedt vermaak ongeacht je locatie.

Uitblinker
Xbox Series S

Xbox Series S

249,-
Xbox Series S • 512 GB
Uitblinker
Xbox Series X

Xbox Series X

487,-
Xbox Series X • 1.000 GB
Uitblinker
Nintendo Switch OLED

Nintendo Switch OLED

328,-
Nintendo Switch OLED • 64 GB
Uitblinker
Nintendo Switch OLED

Nintendo Switch OLED

328,-
Nintendo Switch OLED • 64 GB

De specificaties van de spelcomputer

Zoals eerder benoemd, zijn er meerdere fabrikanten die allerlei verschillende soorten spelcomputers uitbrengen. Al deze spelcomputer komen met hun eigen unieke specificaties en andere kenmerken. Gelukkig licht Knibble al deze unieke spelcomputersoorten graag toe!

Wat is een Gaming Platform?

Met het Gaming Platform wordt het type spelcomputer bedoeld waarop je videogames speelt. Hiermee wordt eigenlijk aangegeven van welk merk de spelcomputer is. De bekendste Gaming Platforms zijn die van Sony, Microsoft en Nintendo: de PlayStation, Xbox en (gelijknamige) Nintendo. Ook zijn er talloze andere retro-arcadespelcomputers van kleinere merken. Knibble heeft deze ondergebracht onder het plaftform ‘Arcade’. Accessoires voor de PC vind je onder het platform ‘pc’.

De PlayStation-consoles van Sony

De spelcomputers uit de PlayStation-serie worden geproduceerd door het Japanse elektronicamerk Sony. In 1994 lanceerde dit merk zijn eerste spelcomputer: de PlayStation 1. Vandaag de dag boeken de spelcomputers van Sony groot succes op de internationale markt. De laatst uitgebrachte console is de PlayStation 5. Maar vanwege het wereldwijde semiconductor-chiptekort ervaarde Sony direct na de lancering van de PS5 grote leveringsproblemen bijna niet te verkrijgen vanwege het wereldwijde semiconductor-chiptekort. Daarom vallen de meeste gamers terug op de nog altijd felbegeerde PS4. Op de PlayStation speel je exclusieve games zoals Uncharted, The Last of Us, Gran Turismo, Horizon Zero Dawn en God of War, die dus enkel op een PlayStation-console te spelen zijn.

PlayStation 4 – nog altijd veelgevraagd

De PlayStation 4 is de console van Sony uit de achtste generatie spelcomputers. Op deze geliefde voorganger van de PlayStation 5 speel je bekende games zoals Battlefield, Call of Duty, FIFA en GTA V. In 2013 werd de PS4 op de markt gebracht.

Het verschil tussen de PS4 Slim en PS4 Pro

Naast de standaarduitvoering van de PS4 heb je ook keuze uit de Slim of Pro variant. De PS4 Slim is een kleinere uitvoering met een strak design, die energiezuiniger is dan de andere modellen en valt meestal voor een scherpe prijs te bemachtigen. De Pro is daarentegen juist de grotere versie van de PlayStation 4. De extra ruimte in de behuizing biedt plek aan krachtige computeronderdelen. Hierdoor speel je met de mooiste graphics voor de beste visuele beleving tijdens het gamen. De Pro heeft natuurlijk wel een hoger prijskaartje dan de Slim- en standaarduitvoering. Daarnaast biedt de Pro ook de mogelijkheid tot 4K-gaming en het streamen van film en video in 4K-beeldweergave.

Gamen in 4K met de PlayStation 5

De PlayStation 5 is hét vlaggenschip van Sony. Deze gameconsole behoort tot de negende generatie en is een van de krachtigste spelcomputers van de markt. Op de PlayStation 5 speel jij je lievelingsgames in 4K-kwaliteit als je tv-scherm deze scherpte ook ondersteunt. Met een framerate van 120 fps en HDR-ondersteuning komt het kleurrijke beeld bij elke game tot leven. Blu-ray films kijk je zelfs in 8K-scherpte. Let wel op: je kan zowel een PS5 met cd-lade kopen als een volledig digitale PS5. Op de digitale PlayStation kan je geen Blu-ray films kijken. In totaal biedt de nieuwe PlayStation 825 GB aan SSD-opslagruimte. De in-game-laadtijden zijn dankzij deze SSD-opslag sneller dan ooit.

Herbeleef oude PS-games op de PlayStation Classic

De PlayStation Classic is een miniatuur-remake van de originele PlayStation 1. De inmiddels antieke PS1 is dé spelcomputer waarbij het gamersleven voor vele liefhebbers begon in 1994. Daarom roept deze spelcomputer bij vele gamers nostalgische herinneringen op. Via de PlayStation Classic herbeleef je de meest legendarische spellen uit de eerste console-generatie! Oude populaire games zoals Grand Theft Auto, Metal Gear Solid, Tekken 3 én Oddworld: Abe’s Oddysee zijn door Sony vooraf geïnstalleerd op de PlayStation Classic.

Xbox, de spelcomputer van Microsoft

De Xbox is een gameconsole die sinds 2001 door Microsoft wordt geproduceerd. Deze reeks is bekend dankzij de succesvolle modellen zoals de Xbox 360 en Xbox One. De Xbox Series S en Series X zijn de nieuwste modellen van Xbox. Beide behoren tot de negende generatie gameconsoles.

De krachtige en razendsnelle Xbox Series X voor 4K-gaming

De Xbox Series X is het paradepaardje van Microsoft. Op dit moment is de Series X de snelste en sterkste Xbox die er te verkrijgen is. Met deze krachtige spelcomputer geniet je van levensechte graphics dankzij HDR-ondersteuning voor een rijke kleurweergave en 4K-beeldkwaliteit. Het apparaat biedt 1 Terabyte (TB) aan opslagruimte. De Series X heeft een formaat van 15,1 cm x 15,1 cm x 30,1 cm, en weegt 4,4 kg. Daarmee is de krachtige spelcomputer groter dan de compactere Xbox Series S.

De discvrije Xbox Series S

De Xbox Series S is de compacte en budgetvriendelijke gameconsole in vergelijking met de Series X. Op deze kleine gameconsole speel je games zonder dat je een disc hoeft te plaatsen in de drive. In plaats daarvan installeer je videogames via de Microsoft Store waar je digitaal de nieuwste games aanschaft of je sluit een abonnement af op Xbox Game Pass waarmee je automatisch toegang krijgt tot honderden videogames. Dit werkt allemaal volledig digitaal: jouw videogames, saves en back-ups worden allemaal opgeslagen in de Cloud. Met een omvang van 6,5 cm x 15,1 cm x 27,5 cm en gewicht van 1,9 kg is de console aanzienlijk kleiner dan de Xbox Series X. Met de kleinere behuizing levert deze spelcomputer in op beeldkwaliteit en opslagruimte. De Xbox Series S weergeeft videogames in een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels, maar de spelcomputer levert een optimale performance bij een Full HD-resolutie met een framerate van 60fps. Daarnaast beschikt de Xbox Series S over een opslagruimte van 512 Gigabyte (GB).

Xbox One

De Xbox One is een console uit de achtste generatie. Hoewel de One niet de nieuwste spelcomputer van Microsoft is, gaan deze spelcomputers nog steeds al warme broodjes over de toonbank. Logisch, want de Xbox One levert uitstekende prestaties voor een scherpe prijs. Zo speel je exclusieve games zoals Forza Horizon en Halo of geniet van je favoriete films en series via 4K-videostreaming of de 4K Ultra HD Blu-ray-speler. Naast de normale Xbox One heb je ook keuze uit een Xbox One S en een Xbox One X. De One S is een kleinere spelcomputer en de One X is juist groter, waardoor de console over krachtigere onderdelen beschikt en daarmee verbeterde prestaties levert.

Nintendo: van speelkaarten tot spelcomputers

Nintendo is een Japans spelletjesbedrijf dat in 1889 begon als fabrikant van speelkaarten. De eerste spelcomputer voor de wereldwijde markt lanceerde Nintendo in 1983. Vandaag de dag is Nintendo bekend van consoles zoals de Wii en Switch.

Speel oude videogames op de Classics van Nintendo

Koester jij prachtige herinneringen aan de Nintendo NES, Watch, Game Boy en andere NES-ondersteunende consoles? Nintendo heeft mini varianten van oude spelcomputers uitgebracht met vooraf geïnstalleerde games zodat jij je jeugd kan herbeleven! Of als je van de jongere generatie gamers bent: dit dé kans om te ontdekken hoe het ooit allemaal begon voor de oude garde gamers! Bekijk hier de Nintendo Classics!

Switch: een alleskunner

De Nintendo Switch is 2-in-1 gameconsole van Nintendo. Dit veelzijdige apparaat sluit je thuis aan op je televisie net zoals een PlayStation, Xbox of Wii, maar gebruik je daarnaast ook als handheldconsole. Je slaat dus twee vliegen in een klap!

Zo kan je met de Switch altijd en overal gamen, waar je ook bent. Je verveelt je nooit meer onderweg en neemt de compacte spelcomputer met zijn 6,2 inch scherm overal mee naartoe. Speel de gezelligste partygames op feestjes, verdrijf tijd op een vermakelijke manier in de bus en trein, of neem de Nintendo Switch mee op vakantie.

Naast de standaarduitvoering kan je ook kiezen voor de Switch OLED en Switch Lite. De OLED heeft een groter scherm van 7 inch, met een levensechte kleurweergave en diepzwart contrast. Bovendien heeft de Nintendo Switch OLED met 64 GB het dubbele aan opslagcapaciteit. De Lite is juist de kleinere uitvoering, speciaal ontworpen van het handheld gamen, van 5,5 inch. Dit compacte apparaatje kan je echter niet op de tv aansluiten.

Arcade

Ben jij een liefhebber van ouderwetse arcadegames? Met ‘arcade’ bedoelt Knibble de kleine handheld retro-spelcomputers en de grote arcadekasten. Denk hierbij aan oude arcade-games van grote merken zoals Atari en SEGA, en talloze kleinere merken. De keuze is reuze!

Inclusief games

Bij sommige spelcomputers heeft de fabrikant vooraf een of meerdere videogames geïnstalleerd. Zoals bij de grote arcadekasten, maar ook de PlayStation Classic beschikt bijvoorbeeld over 20 videospelletjes. Je hoeft dus na aanschaf niet naar de winkel om ook nog een paar games aan te schaffen.

SEGA

De SEGA-spelcomputers zijn mini-uitvoeringen van de oude 16-bit consoles die dit gamemerk vroeger produceerde. Denk daarbij aan de SEGA Mega Drive of SEGA Genesis. Deze replica’s zijn verkrijgbaar met tientallen vooraf geïnstalleerde spellen en brengen je terug naar een nostalgisch gametijdperk. Herbeleef iconische titels zoals Sonic, Phantasy Star en Castlevania.

Gebruik onze handige vergelijktools om de beste prijzen te vinden

Knibble verzamelt continu prijzen van consoles zoals de PlayStation en Xbox. Jij kan tientallen tot honderden euro’s besparen door al deze prijzen met elkaar te vergelijken via onze handige vergelijktools.

Prijsgrafiek vertoont de prijsschommelingen per spelcomputer

Bij elke spelcomputer laat Knibble een grafiek zien waarin het prijsverloop van afgelopen tijd wordt weergeven. Doordat je een helder beeld krijgt bij de prijsschommelingen kan je makkelijker bepalen of je een eerlijke en voordelige prijs betaalt.

Zet de beknibbel-wekker en wacht tot de perfecte aanbieding

Wil jij een Nintendo Switch OLED of Xbox Series X kopen? Maar is de prijs op het moment voor jou nog te hoog? De geduldige beknibbelaar zet de beknibbel-wekker. Hiermee houdt Knibble je via de mail op de hoogte van prijsverlagingen of aanbiedingen. Zo kan jij voordelig je slag slaan als een spelcomputer het door jou ingestelde budget heeft bereikt of in de aanbieding is.

Ontdek vergelijkbare gameconsoles via de productsuggesties

Knibble toont allerlei vergelijkbare spelcomputers op het moment dat jij een bepaalde console bekijkt. Deze spelcomputers hebben ongeveer dezelfde prijs en specificaties, zodat jij gemakkelijk door kan zoeken naar de ideale gameconsole.

De informatie op Knibble is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, ondanks deze zorg is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is.
Bekijk onze disclaimer.