Zwembad aankoopadvies knibble

Zwembad aankoopadvies:

Kies het juiste zwembad met behulp van Knibble

Ben je heel nodig toe aan verkoeling? En dan het allerliefst in je eigen achtertuin? Op Knibble vergelijk je het online aanbod zwembaden van webwinkels. Denk aan baby- en kinderzwembaden. Maar ook grote opblaasbare en opzetzwembaden. Knibble heeft verschillende zwembad aankooptips voor jou verzameld, zoals de verschillende soorten zwembaden, het onderhoud en de accessoires. Ook vind je hier uitleg over de specificaties die belangrijk zijn bij de aankoop van een verkoelend zwembad voor in jouw achtertuin.

Tips voor een passend zwembad in jouw tuin

Hete zomerdagen vragen soms om niets anders dan een verkoelend bad en een lekker drankje. Hoe heerlijk is dan als je thuiskomt en je kunt zo het zwembad in jouw tuin induiken. Of jouw kinderen of kleinkinderen op die warme dagen heerlijk kunnen spelen in een verkoelend bad. Ga goed voorbereid de zomer tegemoet en zoek alvast een passend zwembad voor jou.

Soorten zwembaden

De soorten zwembaden zijn voornamelijk afhankelijk van de doelgroep en het soort gebruik. Wil je een poedelbaadje voor jou kinderen of kleinkinderen? Of wil je vooral lekker zwemmen met een warme dag? Of wil je echt een icoon in je tuin? Knibble heeft de soorten zwembaden die er online worden aangeboden voor jou op een rij gezet.

Kinderzwembaden

Kinderzwembaden zijn er allerlei vormen en maten en zijn er zowel opblaasbaar of als opzet zwembad. Een kinderzwembad kenmerkt zich door een niet al te hoge rand. Zorg evengoed voor toezicht bij gebruik van jouw nieuwe kinderzwembad, met name voor de kinderen die nog niet kunnen zwemmen. Sommige kinderzwembadjes worden geleverd met zonnescherm die de ‘waterpretletters’ beschermd tegen de zon. Kinderzwembaden zet je razendsnel op, zijn snel gevuld met water en ook gemakkelijk weer op te ruimen.

Babyzwembad
Voor de allerkleinsten is een babyzwembadje ideaal. Deze kleine, opblaasbare zwembadjes, zijn maximaal 30 cm hoog. Net als bij gewone baden kan een badzitje voor de baby een extra veilig gevoel geven. In zo’n badring zit de baby mooi rechtop. Belangrijk is om het kindje evengoed in de gaten te houden voor mogelijk onderuitglijden. Babyringen zijn bij veel babywinkels en shops verkrijgbaar. Vul bij gebruik van jouw nieuwe babyzwembad het water op tijd, zodat de zon het zwembadwater al wat voorverwarmt. Of verwarm het koude water uit de tuinslang met een wat emmers warm water, zodat het bad voor jou kindje niet ijskoud is.

Opblaaszwembaden

Een opblaasbaar zwembad blaas je op en vul je relatief snel met water. Voor de kinderen is een opblaaszwembad erg passend. Deze hebben namelijk zachte hoeken en geen harde of puntige hoekjes. Mocht er een keer een ongelukje gebeuren en er een gaatje in het opblaasbaar zwembad ontstaan, dan is het mogelijk om een opblaaszwembad te plakken. Dit kan met bandenplakspul of het meegeleverde reparatieset bij het zwembad.

Opzetzwembaden

In ons koude kikkerlandje zijn er weinig ingebouwde zwembaden in achtertuinen te vinden. De stevige opzetzwembad is een ideale tijdelijke oplossing voor de benodigde verkoeling tijdens hittegolven en op hete zomerdagen. Een opzetzwembad is een stevig zwembad dat je voor langere tijd opzet en waar het hele gezin of groep in kan genieten. Of je heerlijk op een luchtbedje in kan ronddobberen. Omdat opzetzwembaden over het algemeen groter zijn dan opblaaszwembaden is een zwembadpomp erg wenselijk. Het leegscheppen en vullen met schoon water vergt dan veel werk. Een groot aantal opzetzwembaden worden geleverd met pomp. Over het algemeen zijn opzetzwembaden stevig en duurzaam, mits goed onderhouden. Ze gaan veel langer mee dan een opblaaszwembad.

Ga je voor een rond, vierkant, rechthoekig of ovaal zwembad?

Elk vorm zwembad heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kijk allereerst waar jouw zwembad komt te staan en hoe groot de ruimte daar is. Zorg ervoor dat het zwembad niet tegen een muur of schutting aankomt te staan, maar dat er wat speelruimte is. Een rond zwembad oogt en is erg gezellig. En daarbij ook zeer geschikt voor het doen van kringspelletjes en met een groep in het zwembad ‘hangen’. De grote rechthoekige zwembaden zijn bijvoorbeeld dan weer geschikt om korte baantje te trekken.

Zwembad accessoires

Een zwembad kun je uitbreiden met handige accessoires. Een zwembad met glijbaan is natuurlijk één groot feest voor de kinderen of kleinkinderen. Niet van die soepele heupen? Een zwembadtrap zorgt ervoor dat je charmant en gemakkelijk het zwembad stapje voor stapje in kunt gaan. Ook fijn als het water nog niet zo opgewarmd is door de zon, en het wel een erg verkoelend bad is. Op de trap kun je stapje voor stapje wennen aan het heerlijk verfrissende water.

Advies voor opzetten, onderhouden en afbreken van jouw zwembad

Knibble is gek van beknibbelen, maar op gebied van tips en advies is hij graag overvloedig. Hij neemt je mee langs een aantal belangrijke adviezen bij het opzetten en onderhouden van het zwembad in je tuin.

Opzetten en vullen van het zwembad

Staat er een hittegolf of tropische dag voor de deur? Dan is het de hoogste tijd om jouw nieuwe zwembad op te zetten. Zet je zwembad bij voorkeur op een grondzeil. Belangrijk is dat je jouw zwembad op een stevige, vlakke ondergrond neerzet. Is de ondergrond zacht of niet waterpas? Een gevuld zwembad kan dan rollen en naar één kant hangen. Voor het behoud van je zwembad is dat absoluut geen aanrader. Zorg vervolgens bij het vullen van je verkoelende bad voor voldoende water. Vul je zwembad tot de – meestal witte of blauwe – rand. Zo krijgt het zwembad voldoende tegendruk en blijft deze goed in vorm. Afhankelijk van de grote van je tuinslang heeft het zwembad wat uurtjes nodig om zich te vullen. Met een tuinslang aansluiting is het helemaal een eitje.

Filteren van het zwembadwater met een pomp

De grotere zwembaden kun je mooi schoon en helder houden met een filterpomp. De zwembadpomp wordt meegeleverd of kun je los bestellen bij opzetzwembad aanbieders. Voeg je ook chloortabletten toe? Dan kun je jouw zwembad het gehele mooi weer seizoen met een gerust hart laten staan. Mocht het zwembadwater toch echt aan vervanging toe zijn, dan merk je dat heel snel op door het troebel of groen worden van de ontstane algen in het water. Check zo nu en dan ook het filter van je zwembadpomp. Is deze erg vol? Dan is het aan te raden om een nieuw filtercartridge voor je pomp te verzorgen

Onderhouden van je zwembad

Een opzetzwembad vergt wat onderhoud, zodat jouw zwembad mooi schoon en helder blijft. Daar zorgt de pomp natuurlijk voor, maar er zijn nog een aantal middelen om fris, helder zwembadwater te behouden. Zo kun je denken aan een skimmerset. Dit mandje zorgt ervoor dat het vuil direct wordt opgevangen. Met name grove stukken vuil, als bladeren, zuigt het skimmerset op. Ideaal! Denk ook aan het een meegeleverd afdekzeil, zodat bladeren en ander vuil weinig kans maakt om in het zwembadwater te belanden. Sommige afdekzeilen zorgen er ook voor dat het water sneller opgewarmd wordt als de zon erop staat. Bij een kinderzwembad, babybadjes en kleine opblaaszwembaden is het raadzaam om de paar dagen, of naar behoefte omdat het zwembadwater wat vervuild is, het zwembadje leeg te laten lopen, af te nemen en schoon te maken en te vullen met schoon water.

Leegloopventiel en het afbreken van je zwembad

Gemak krijgen we geen genoeg van, toch? Een leegloopventiel is dan ook ideaal. Je kunt de tuinslang hierop aansluiten en het gebruikte water zo geleiden naar de gewenste plek. Ook stroomt het zwembadwater er zo heel geleidelijk uit. Je vindt het leegloopventiel op de bodem van het zwembad. Andere mogelijkheden zijn: het gebruik van een dompelpomp om je zwembad te laten leeglopen of het doek stuksnijden, waardoor het water eruit stroomt. Dat laatste adviseert Knibble overigens niet. Het kan, maar is niet erg duurzaam. Geniet liever volgende zomer wederom van je prachtige zwembad. Laat het zwembad goed drogen voordat je deze opbergt om schimmel te voorkomen. Berg het zwembad op een vorstvrije plek op.

Intex Mini

Intex Mini

27,90
342 l • 122 cm
Bestway Steel Pro

Bestway Steel Pro

81,17
68 cm • 6.473 l • 366 cm
Bestway Power Steel

Bestway Power Steel

746,95
3.662 l • 282 cm

Zwembad specificaties

Ook zijn er specificaties waar je op kan letten bij het vergelijken van zwembaden voor in je tuin. Neem de verschillende zwembad materialen en de inhoud van het zwembad. Ook de waterlijn is een overweging: zo kun je gemakkelijk nagaan tot hoe diep je in het water zal zitten in een daadwerkelijk gevuld zwembad.

Waterlijn zwembad

De waterlijn is de rand van het zwembad tot waar je het zwembad met water vult. Meestal is dit aangegeven met een witte of blauwe lijn of bijvoorbeeld met een opblaasbare rand. De waterlijn geeft aan tot hoe hoog het water in jouw zwembad zal komen. Zit je tot aan je navel te badderen? Of komt het verkoelende water tot aan je schouders als je zit? Bij volwassen persoon is een zwembad met een waterlijn van minimaal 50 cm dan zeer aan te raden. Of wil je zelfs baantje trekken in het zwembad? Ga dan voor een waterlijn van 70 cm of meer.

Hoeveel liter water moet past er in een zwembad?

Een kubieke meter staat natuurlijk gelijk aan 1000 liter water. De inhoud van het zwembad zegt dan ook alles over de grootte van het zwembad. Een fijn zwembadje voor kinderen om lekker in te poedelen op waterdagen heeft een inhoud van 500 liter of minder. Zwembaden vanaf 1000 liter geven meer verkoeling voor grote kinderen en volwassen. Er zijn ook grote zwembaden verkrijgbaar van 10.000 liter of meer. Een grote groep van een verkoelend bad voorzien of in de rechthoekige zwembaden kun je dan zelfs kleine baantjes trekken in het ochtendgloren.

Welke materiaal zwembad is het beste?

Zwembaden zijn gemaakt van een combinatie van verschillende materialen. Zo is de behuizing van PVC, ABS of metaal. En zijn de randen en omhulsel van het zwembad van polyester of ander kunststof gemaakt. Een paar zwembaden hebben een houten behuizing. Knibble neemt je mee langs de verschillende materialen en hun plus- en minpunten.

Een zwembad met metaal

Veel opzetzwembaden hebben een metalen frame of stalen frame. Daarom heen wordt dan het zwembaddoek van ander materiaal gehuld. Een metaal frame is super stevig en gaat, bij normaal gebruik, ontzettend lang mee. Metalen frames zijn gecoat waardoor roest vrijwel geen kans maakt, ondanks de blootstelling aan wind, chloor, zout en zon.

Zwembaden met kunststof: PVC, polyester en ABS zwembaden

Een opzetzwembad bestaat meestal uit verschillende materialen. Het zwembaddoek, ook wel liner genoemd, is bij veel zwembaden gemaakt. PVC is flexibel materiaal en wordt in combinatie met andere materialen gebruikt voor de liner.

Polyester zwembad

Polyester is een verzamelnaam voor verschillende textielsoorten die allemaal bestaan uit polyestergaren, ook wel glasvezel. Een zwembad van polyester is goedkoop maar duurzaam materiaal. Regen en vorst hebben een negatieve invloed op het materiaal. Haal je zwembad dus tijdig, voor de start van herfst of bij koud weer opkomst, binnen. Op een gegeven moment verkleurt polyester wel en wordt de kans op osmose steeds groter. Als het polyester verzwakt door tijd en gebruik ontstaan er blaasjes, osmose, en uiteindelijk ook barstjes.

ABS zwembad

ABS een sterk en duurzaam kunststof en heeft daarom hoge veiligheidseisen. Een zwembad frame van ABS wordt vaak in combinatie gebruikt met andere kunststoffen doek en/of metaal in het frame. ABS kenmerkt zich door de vormvastheid en slagvast, lego is een goed voorbeeld, en heeft daardoor geen neiging tot krimpen of scheuren of breken.

Houten zwembad

Een houten zwembad zet voor je een seizoen of lange periode in elkaar. Houten zwembaden zijn stevig en zien er kostelijker uit dan een polyester. Bij de liefhebbers van natuurlijke materialen zal een houten zwembad in de smaak vallen. Het opzetten vergt iets wat meer inspanning door de iets loggere houten panelen, maar dan heb je ook wel een prachtig bad in je tuin staan deze zomer.

De beste zwembad aanbiedingen vind je op Knibble

Knibble is dé speurneus van het online wilde web aan aanbiedingen en prijzen. Met zijn vlijmscherpe neus vind hij vliegensvlug de scherpste prijzen van het online zwembaden aanbod. Van zowel babyzwembadjes als opzetzwembaden. En van kinderzwembadjes als de grotere opblaasbare zwembaden. Knibble heeft een paar handige vergelijktools.

Ontvang goedkope zwembaden in je mail met de beknibbel-wekker

Beknibbelen is onze Knibble op het lijf geschreven. En ‘gemak dient de mens’ heeft onze eekhoorn ook langgeleden begrepen. Op Knibble zet je dus heel gemakkelijk een beknibbel-wekker op jouw favoriete zwembadmerk of zwembad óf op zwembaden met de door jou gewenste specificaties, denk aan een ovaal opzetzwembad met een waterlijn van +100 cm. Of bijvoorbeeld op een kinderzwembad met tuinslang aansluiting die je zeer gemakkelijk vult. Knibble houdt het online zwembaden aanbod vlijmscherp in de gaten. Mocht er ergens een mooie aanbiedingen zijn of scherpe prijs vinden, dan laat hij jou dat weten in de wekkermail in jouw mailbox. Jij kunt zo vliegensvlug die mooie prijsverlaging of deal bestellen zonder al te veel speurwerk of moeite.

Vergelijk zwembad specificaties overzichtelijk en snel in de vergelijktabel

Voldoen er een aantal zwembaden aan je wensen? En wil je snel inzicht in de overeenkomsten en verschillen? Vink dan van jouw favoriete zwembaden ‘vergelijken’ aan en Knibble’s vergelijktabel geeft je supersnel inzicht in de verschillende specificaties en kenmerken van de zwembaden. De allerbeste aankoop vind je zo eenvoudig.

De scherpste prijzen vind je op Knibble

Knibble speurt met liefde het hele wijde web af naar de mooiste zwembaden voor de beste deals. Altijd up-to-date en super gemakkelijk voor jou. Met vergelijken heb je extra veel plezier van jouw aankoop. Je bespaart al snel tientallen euro’s.

De informatie op Knibble is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, ondanks deze zorg is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is.
Bekijk onze disclaimer.