Rookovens

Bekijk de beste op Knibble

Klinken warm gerookte gerechten jou als muziek in de oren? Wil je de rookoven die het meest geschikt is voor jou kopen? Elektrisch of op houtskool? En wil je de allerbeste prijs? Op Knibble koop en vergelijk je de scherpste rookoven aanbiedingen. Denk aan Weber rookkasten en de rookovens van Kamado Joe of Landmann. Betaal nooit meer te veel voor jouw nieuwe rookoven. Knibble heeft de beste rookovens voor jou op een rij gezet: rookovens vergelijken doe je hier eenvoudig. Wil je de mooiste rookoven aanbiedingen in je mailbox? Zet dan een beknibbel-wekker.

Nooit meer te veel betalen voor een rookoven? Zet een beknibbel-wekker!

Rookovens vergelijken

Type barbecue Wis alle filters
Uitblinker 1
Ninja Woodfire Og701 Smoker Ninja Woodfire Og701 Smoker
Rookoven • Elektrisch • 47,2 cm
342,94
Weber Smokey Mountain Cooker Weber Smokey Mountain Cooker
Rookoven • Houtskool • 37 cm
334,95
Barbecook Oskar S Barbecook Oskar S
Rookoven • Houtskool • 40 cm
198,95
Barbecook Oskar M Barbecook Oskar M
Rookoven • Houtskool • 54 cm
247,16
Weber Smokey Mountain Cooker Weber Smokey Mountain Cooker
Rookoven • Houtskool • 47 cm
402,-
Weber Smokey Mountain Cooker Weber Smokey Mountain Cooker
Rookoven • Houtskool • 57 cm
499,-
Laagste prijs ooit
Barbecook Otto Barbecook Otto
Rookoven • Elektrisch • 12 cm
99,-
Of misschien bedoel je een...

Prijs

  • (1)
  • (0)

Per merk vergelijken

Type barbecue

  • (0)
  • (0)
  • (0)
  • (0)
  • (38)

Warmtebron

  • (11)
  • (0)
  • (17)
  • (2)
  • (0)

Capaciteit

  • (0)
  • (1)
  • (2)
  • (4)
  • (2)
Kookoppervlak diameter
Smart-functionaliteit
Grill kenmerken
Geschikt als tafelbarbecue
Vorm
Aantal branders
Vermogen
Zijbrander
Infraroodbrander
Filter 1
Bekijk resultaten

Veel gestelde vragen over rookovens

Wat is een rookoven of smoker?

Een rookoven geeft aan gerechten een smaakvolle, rokerige smaak. Een rookoven is volledig afgesloten. Door de rookontwikkeling die ontstaat in de afgesloten rookoven kun je bijvoorbeeld vlees, vis, kaas en noten roken. Denk aan het bekende paling roken. Bereiden met een rookoven vergt meer tijd dan een reguliere BBQ. Je steekt de rookoven aan, laat ‘m warm worden en zodra het rookproces van start gaat sluit je de oven volledig af. Jouw gerecht leg je vervolgens op het rookrekje in de oven en laat deze een aantal uur garen. Een rookoven is geschikt voor buiten. Voor een smoker heb je houtsnippers of rookmot nodig. Je hebt hierin verschillende soorten die elk een geheel eigen smaak aan jouw gerechten geeft.

Wat is de beste rookoven?

De voor jou beste rookoven is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Met name de capaciteit en warmtebron zijn belangrijke overwegingen. Wil je gaan roken op rookmot of houtskool? Of ga je liever voor een elektrische rookoven? Ook zijn er rookovens pellets – houtsnippers – als brandstof gebruiken. Alle smokers, op pellets als op houtskool en de elektrische rookoven, geven je de gelegenheid om smaak te kiezen. Er zijn verschillende soorten te koop die elk voor een geheel eigen smaakzin geven aan je gerecht.

Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische rookoven?

Een elektrische rookoven heeft een intern verwarmingselement de hitte genereert. De smoker gebruikt deze warmte om de houtsnippers te ontsteken, waardoor rook wordt veroorzaakt. Voordeel is dat een elektrische rookoven vaak is uitgerust met een bedieningspaneel. Hierop kun je bijvoorbeeld de temperatuur instellen en aangeven welk soort vlees je gaat roken. Doordat je de rookoven kan instellen, heb je er minder omkijken naar. Als er voldoende houtsnippers in de smoker zitten kun je deze gerust een aantal uur z’n gang laten gaan. Een elektrische rookoven geeft dus extra gemak. Nadelig is de kwaliteit van de gerechten. Gebruikers geven aan dat gerookt vlees uit een elektrische smoker eerder verbleekt dan bij een rookoven op houtskool of pellets. Ook heb je stroom nodig voor de elektrische rookoven. Een ander nadeel is dat een elektrische rookoven minder heet kan worden. Het roken duurt over het algemeen langer bij een elektrische rookoven.

Welke rookoven is geschikt voor paling roken?

Paling wordt in de regel warm gerookt, net als makreel. Elke rookoven is óók geschikt om paling te roken. Afhankelijk van de dikte van paling duurt het rookproces zo’n 1 tot 1,5 uur. Gerookte paling gaart graag een kwartiertje na, bijvoorbeeld in een oude krant. Wikkel paling na het rookproces nog zo’n 15 minuten in om deze te laten ‘na-garen’. Op Knibble vind je de voor jou best passende rookoven om heerlijke paling te roken.

Hoe kun je koud roken met een rookoven?

Je kunt ook koud roken: bijvoorbeeld gepekelde en gedroogde ham of zalm. Maar ook knoflook, uien, noten, boter en kaas kun je in een rookoven ‘smoken’. Bij het koud roken moet de temperatuur onder de 25°C blijven, zodat de eiwitten in het voedsel niet stollen en dus garen. Koud roken is een langdurig proces, omdat je het gerecht dus op een lage temperatuur gaart. Pekelen is noodzakelijk bij koud roken van vlees of vis. Dit kun je doen met zoutkorrels, zout in water opgelost, met eventueel kruiden, of zout in een vloeistof met suiker of honing. Dat laatste heet zoet pekelen. Koud gerookt voedsel kun je – in tegenstelling tot warm gerookte gerechten – langer bewaren.

Hoe kan je voordelig een rookoven kopen?

Werkt je barbecue niet meer naar behoren? En wil je voordelig een nieuwe rookoven kopen? Jij doet er goed aan om dan eerst het aanbod rookovens te vergelijken. Op het moment dat jij de ideale barbecue in het vizier hebt, helpt de prijsgrafiek jou om het prijsverloop van de afgelopen periode in te kijken. Is de rookoven naar keuze nu nog te duur? Maak dan gebruik van de beknibbel-wekker. Knibble stuurt je dan met liefde een email wanneer een passende buitenkeuken zeer scherp geprijsd is.

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van rookovens?

Bij het vergelijken van rookovens is het slim om eerst te bepalen welke functies voor jou belangrijk zijn. Daarna kan je tijdens het vergelijken van rookovens goed letten op het juiste aanbod. Type barbecue, warmtebron en capaciteit zijn veel vergeleken specificaties onder de rookovens. Wil jij meer weten over de soorten specificaties die een barbecue kan hebben? Het aankoopadvies wijst je de weg! Wil jij de overeenkomsten en verschillen per rookoven vergelijken? Gebruik hiervoor de vergelijktabel.

Wat zijn de beste rookoven merken?

Rookovens van Weber worden op dit moment door veel mensen gekocht. Het beste rookoven-merk is meestal afhankelijk van iemands persoonlijke voorkeur. Laat je niet zomaar beïnvloeden door eerst voor jezelf de afweging te maken! Want waar de ene beknibbelaar kiest voor Masterbuilt, is Barbecook voor iemand anders de enige keuze.

Wat zijn de populairste rookovens?

Afgelopen dagen is Ninja Woodfire Og701 Smoker de best verkochte verkrijgbare rookoven. Maar ook de Weber SmokeFire EX4 GBS en Weber Smokey Mountain Cooker worden veel vergeleken en verkocht via Knibble.

De informatie op Knibble is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, ondanks deze zorg is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is.
Bekijk onze disclaimer.