Espressomachine aankoopadvies knibble

Espressomachine aankoopadvies:

Kies de juiste espressomachine met behulp van Knibble

De espressomachine tovert koffiebonen om tot vloeibaar goud. Koffie is voor velen een onmisbaar drankje in het dagelijks leven. Niet zo gek dat er ontelbare manieren zijn om koffie te branden. En dat er een talloos aanbod in espressomachines te verkrijgen is. Het aankoopadvies helpt jou een weg te wanen door dit enorme aanbod, zodat jij straks van het perfecte kopje koffie kan genieten!

Praktische tips voor het gebruiken van een espressomachine

Dankzij het enorme aanbod espressomachines zijn er ontzettend veel manieren waarop jij koffie kan zetten. Zo kan je binnen een druk op de knop een lekker bakje koffie zetten, of neem je juist de tijd om het koffiezetten te perfectioneren.

De barista: een koffiekunstenaars

Voor de één is koffie een zalig drankje, en voor de ander gaat dit een stapje verder. Zo kan het zetten van koffie ook uitgroeien tot hobby of zelfs een carrière. Ontmoet de barista’s. Deze superhelden dragen hun cape als schort en hebben het koffiezetten geperfectioneerd tot een waar beroep. Voor hen is het perfecte bakkie pleur een ambacht.

Hoe word jij Barista?

Wil jij jezelf omtoveren tot specialist in het zetten van koffie? De juiste apparatuur is de eerste stap op weg naar het worden van een volwaardig barista! Hiervoor zoek jij een pistonmachine! Deze halfautomatische espressomachine geeft jij de volledige vrijheid in het koffiezetten.

Volledige controle over de samenstelling van jouw koffie

De hoeveelheid gemalen koffie die je in de filterhouder plaatst, heb je compleet in eigen handen. Daarnaast bepaal jij met de tamper of je de maling hard of zacht aanstampt. Voor het opschuimen van melk zoek jij een pistonmachine met stoompijpje. Want hiermee creëer je het beste melkschuim voor een cappuccino of latte macchiato. Dit samen maakt het mogelijk om jouw kopje koffie van top tot teen te verfijnen.

Nog een kleine tip: krijg je van het koffiezetten nu echt de grootste glimlach, je kan ook baristacursussen volgen in Nederland!

Welke koffiemachine is het goedkoopst?

Zoek je goedkope koffie? Kijk verder dan de vraagprijs van het koffiezetapparaat dat je wilt kopen. Want de verschillende methodes waarop je koffie kan zetten hebben elk een ander prijskaartje. Bij een volautomaat of halfautomaat betaal je per kop koffie gemiddeld 10 cent. Bij het gebruik van cups ben je met gemiddeld 37 cent het meeste geld kwijt. De goedkoopste koffiemachine is toch echt het filterapparaat. Voor een kopje filterkoffie ben je ongeveer 7 cent kwijt.

Hoe gezond is jouw espresso of koffietje?

Bij het kiezen van een espressomachine of koffieapparaat is het belangrijk om na te denken over de gezondheidsaspecten van de verschillende zetmethoden. Naast het soort bonen en de wijze van branden, speelt de manier van espresso of koffie zetten een cruciale rol. Er zijn diverse apparaten beschikbaar, van volautomatische machines die bonen vers malen tot machines die werken met koffiecapsules of -pads. Een sleutelfactor in de gezondheid van je espresso is de hoeveelheid cafestol, een stof die vrijkomt tijdens het zetproces. Deze hoeveelheid verschilt per zetmethode. Wil je meer weten over de impact van verschillende koffiebereidingen op de gezondheid? Lees dan onze gids, waarin we de gezondheidsaspecten van elke methode bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Krups EA8150

Krups EA8150

333,95
Volautomatisch • Koffiebonen • 2 koppen
Uitblinker
Philips 2200 EP2231/40 LatteGo

Philips 2200 EP2231/40 LatteGo

439,-
Volautomatisch • Koffiebonen • 2 koppen
Philips EP2221/40

Philips EP2221/40

378,44
Volautomatisch • Koffiebonen • 2 koppen
Philips 2200 EP2224/40

Philips 2200 EP2224/40

379,-
Volautomatisch • Koffiebonen • 1 kop

Specificaties van de espressomachine

Allerlei verschillende koffiezetapparaten, eindeloos veel manieren om koffie te zetten, en duizenden soorten koffiespecialiteiten. Je raadt het al. Het aantal specificaties voor de espressomachine is ook niet op 1 hand te tellen. Daarom legt Knibble de lastige specificaties al te graag uit!

Soort koffie

Een kopje koffie kan je op verschillende manieren bereiden. De ene methode is iets vlotter dan de ander. En de fijnproever zal beweren dat de kwaliteit van koffie sterk afhankelijk is van de manier waarop je koffiezet.

Gemalen koffie

Gemalen koffie is hetzelfde als filterkoffie. Oud en vertrouwd! De meeste Nederlanders hebben van huis filterkoffie leren drinken. Wanneer je koffie gaat zetten, duurt alleen wel even voordat er een volle pot koffie klaar staat.

Koffiebonen

Espressokoffie brandt men met heet water en verse koffiebonen. De espressomachine maalt zelf koffiebonen, en perst het water vervolgend door de maling. Wat resulteert in een kop koffie met een aromarijke cremalaag.

Cups of capsules

Een koffiecupapparaat zet koffie met behulp van cups, vaak binnen een druk op de knop. Cups komen in meerdere formaten en veel smaken. Met een koffiecupapparaat is het mogelijk om meerdere koffiespecialiteiten te bereiden.

Pads of servings

Met behulp van koffiepads krijg jij binnen een klik een vers kopje koffie. De pads zijn kleine zakjes gevuld met koffie.

Welke koffiemachine is de beste keuze?

Niet iedere koffiemachine is hetzelfde. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. En per soort kan de smaak en prijs per kopje sterk verschillen!

Volautomatische espressomachine

De volautomatische espressomachine bereidt jouw kopje koffie na een druk op de knop. Dit type brand jouw koffie uit verse bonen, gemalen koffie of via een koffiecup. Vaak is het mogelijk meerdere soorten koffiespecialiteiten te zetten.

Pistonmachine voor de perfecte espresso

Met de pistonmachine stel je jouw kop koffie helemaal naar wens af. Je bepaalt handmatig de hoeveelheid koffie en of je jouw maling hard of zacht aandrukt. Je hebt alleen wel wat ervaring nodig om de pistonmachine te gebruiken. Maar hier kan ook een mooie uitdaging liggen!

Ouderwetse percolator

Met de percolator zet je koffie via het fornuis of een andere warmtebron. Je vult het voetstuk met koud water, waar je een metalen filter met gemalen koffie bovenop plaats. Vervolgens plaats je de percolator op het fornuis om de koffie te verwarmen.

Espressomachine met melkopschuimer

De melkopschuimer helpt je met het creëren van een romige laag warme melkschuim voorop de cappuccino. Je giet wat verse melk in de opschuimer en binnen een druk op de knop en enkele minuten heb je een warme laag schuim voor een zalige cappuccino!

Ingebouwd melkreservoir

Bij sommige apparaten is de melkopschuimer ingebouwd. In dit geval zit de melk opgeslagen in een reservoir. Deze kan je losklikken om vervolgens verkoeld te bewaren.

Losse melkopschuimer:

Bij sommige espressomachines zit een melkopschuimer inbegrepen. Deze kan los of semi-ingebouwd zijn.

Stoompijpje: de barista’s keuze

Via het stoompijpje schuimt je melk handmatig. Er is geen betere manier om een glimlach op het gezicht van een barista te toveren. Je houdt het pijpje in een kannetje met verse melk en voilà. Beginners opgelet: het gebruiken van een stoompijpje vereist oefening!

Bewaar je melk gekoeld dankzij de melkslang

Een espressomachine met melkslang zuigt melk uit een slangetje uit een losstaande kan, ingebouwd reservoir of via een melkpak. Vervolgens verwarmt een cappuccinatore de melk met stoom, en schuimt deze op met lucht.

Je koffiezetapparaat ontkalken

Espressomachines moeten eens in de zoveel tijd ontkalkt worden. Sommige apparaten helpen je hier een handje bij. Zo kan een koffiezetapparaat uitgerust zijn met een ontkalkingsindicator. Deze indicator laat het weten wanneer het koffiezetapparaat toe is aan een ontkalkingsbeurt. Luxere apparaten ontkalken zichzelf automatisch, waardoor jij hier geen werk aan hebt!

Handige tools voor het vergelijken van espressomachines

Als jij een nieuwe espressomachine voor een prikkie wilt kopen, kan je het best de handige tools van Knibble gebruiken. Deze tools zijn speciaal ontworpen om het vergelijken makkelijk te maken. Jij bespaart zo tientallen euro’s uit!

Via de beknibbel-wekker spaar je vele kopjes koffie uit

Heb jij een mooi koffiezetapparaat gevonden, maar kost deze je net iets te veel? Zet dan de beknibbel-wekker in! Wanneer het apparaat in prijs verlaagd krijg jij een seintje van Knibble. Je kan de wekker ook op alle koffiemachines zetten. Wanneer webshops met aantrekkelijke aanbiedingen stunten, ontvang jij een mail. Zo mis je geen enkele topdeal.

Prijsgrafiek toont prijsverloop en oprechtheid van aanbiedingen

Zie jij een aanbieding die te mooi is om waar te zijn? Bekijk dan het prijsverloop met behulp van de prijsgrafiek. Jij krijgt dankzij de grafiek inzicht in de oprechtheid van prijzen. In deze grafiek zie je het prijsverloop van het product. Waarmee je controleert of het apparaat ergens ooit een lagere prijs heeft gehad.

Sla espressoapparaten op in je favorieten en slaap er een nachtje over

Heb jij een mooi espressomachine gevonden? Wil jij eerst goed nadenken voordat je overgaat tot aankoop? Sla de machine op in je favorieten zodat jij deze later makkelijk terug kan vinden!

De informatie op Knibble is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, ondanks deze zorg is het mogelijk dat bepaalde informatie onvolledig of onjuist is.
Bekijk onze disclaimer.